Doar 2,5% dintre angajații români din sectorul privat sunt procesați prin outsourcing, comparativ cu 25%, cât este media europeană

Bogdan Badea, Business Development & Strategic Alliances Director Smartree: Doar 2,5% dintre angajații români din sectorul privat sunt procesați prin outsourcing, comparativ cu 25%, cât este media europeană

Potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, doar 2,5% din totalul angajaților români din sectorul privat sunt procesați prin outsourcing, comparativ cu 25%, cât este media europeană. Cu toate acestea, piața locală de profil va crește, pe măsură ce tot mai multe companii multinaționale vor deschide birouri în România.

În acest moment, în sectorul privat din România, există cca.  8 milioane de angajați. Din acest total, doar pentru 200.000 salarizarea este administrată prin outsourcing, mare parte activând în companiile de top, iar pentru 40.000 de angajaţi procesarea este asigurată de Smartree.

Comparativ cu situația din România, media europeană este între 20 și 30%, potrivit reprezentanților Smartree. Belgia și Danemarca sunt fruntașe, rata de externalizare a acestor tipuri de servicii HR în aceste două țări fiind de peste 80%. Și Germania stă foarte bine la acest capitol, peste 50% dintre companiile de acolo alegând salarizarea angajaților prin outsourcing. Țările nordice externalizează, de asemenea, foarte mult serviciile de HR pentru administrarea și salarizarea angajaților, dar şi Marea Britanie.

”Motivul pentru care există această mare diferență între România și țările din Europa de Nord și de Vest ține de gradul de maturitate a piețelor. În plus, în aceste țări, specialiștii în zona de salarizare au devenit foarte greu de găsit și reținut în companii, trend care se va propaga în curând și în România”, explică Bogdan Badea, Business Development & Strategic Alliances Director în cadrul Smartree.

Cum se situează România la nivel regional

Nici la nivel regional România nu se situează foarte bine în ceea ce privește piața de salarizare. Ca rată de adopție, țara noastră se află sub cele din Europa Centrală, precum Cehia, Polonia, Ungaria, dar peste Bulgaria și Republica Moldova, potrivit datelor Smartree.

”În schimb, în România, piața de profil este mult mai consolidată. Jucătorii din top 5 concentrează o bună parte din piață, în timp ce în celelalte regiuni ale Europei sunt mult mai mulți jucători, dar de dimensiuni mai mici”, menționează Bogdan Badea.

Citeşte şi Daniel Mereuță, Optima: Pe termen mediu și lung vârsta angajaților în industria de outsourcing va crește

  •  
  •  
  •  
  •  
  •