Schimbare, schimbare, dar s-o ştim şi noi!

Ştim deja că singura constantă în viaţă este schimbarea. Însă ultimii doi ani şi, probabil, şi următorii doi, ne-au testat şi ne vor testa cu adevărat înţelegerea sensului acestei afirmaţii.

Criza de peste ocean şi-a făcut simţite valurile, în scurt timp, şi pe bătrânul continent. Chiar dacă în cele mai multe situaţii ne considerăm diferiţi, în ceea ce priveşte efectele recesiunii, avem un scor cel puţin comparabil cu toţi vecinii noştri, mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi.

Faptul că piaţa era pe un val de creştere accelerată a făcut ca efectele să fie resimţite chiar mai intens.
Îmi amintesc crizele anterioare, locale sau regionale, pe care, din fericire, le-am trecut cu bine. Nu uşor, nu fără răni, dar le-am trecut. Am în vedere aici instabilitatea economică de la mijlocul anilor ‘90, criza financiară rusească din 1999 care ne-a afectat direct, perioadele de început al creşterii de la începutul anilor 2000, războiul din piaţa care a vrut să se dezvolte poate mai mult decât îi permitea timpul, de la mijlocul anilor 2000.
Planurile în care schimbările la care mă vor referi s-au făcut simţite sunt în principal: companiile, candidaţii şi piaţa. Le voi prezenta din perspectiva celor doi ani de antreprenoriat în acest domeniu.