Sfaturi de marketing mobil pentru noii proprietari de afaceri

Sunteți proprietarul unei noi afaceri, dar vă luptați pentru a genera vânzări și a stimula implicarea utilizatorilor de telefonie mobilă? Nu există nicio îndoială că dispozitivele mobile joacă un rol semnificativ în peisajul comerțului electronic, 25% din totalul vânzărilor online provenind de la dispozitive mobile. Cu toate acestea, stăpânirea marketingului mobil durează ceva timp, plus multe încercări și erori.

Iată sfaturi generale pentru a vă îmbunătăți strategia de marketing mobil, cu sfaturi practice pentru fiecare sugestie.

1. Verificați și îmbunătățiți-vă UX-ul la fața locului

Experiența utilizatorului sau UX este un factor crucial pentru toți proprietarii de afaceri. UX cuprinde totul, de la meniul de navigare din partea de sus a paginii până la formularul de plată. O experiență bună a utilizatorului înseamnă că consumatorii vor putea să navigheze mai ușor pe site-ul dvs., să se bucure de opțiunile de accesibilitate adăugate și să aibă un motiv pentru a continua să interacționeze cu marca dvs, scrie business.com.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Există o mulțime de modalități de a îmbunătăți UX pe site-ul dvs. web. În primul rând, vă sugerăm să creșteți viteza site-ului. Potrivit Google, majoritatea paginilor web mobile durează 22 de secunde să se încarce. Proprietarii de afaceri descoperă rapid că există o șansă semnificativ mai mare ca un consumator să iasă de pe o pagină dacă durează mai mult de trei secunde să se încarce.

Este crucial să adăugați formulare de contact pe site-ul dvs. web și să fie ușor de găsit. Există mari șanse ca persoanele care vă vizitează pagina web pentru prima dată să aibă întrebări. Dacă utilizează un dispozitiv mobil, este posibil să aibă probleme la localizarea paginii dvs. de contact și la trimiterea unei sugestii. Vă sugerăm ca atunci când creați o variantă mobilă pentru site-ul dvs. web, să creați un simplu formular de contact în bara laterală, astfel încât consumatorii să poată accesa această funcție din orice pagină.

2. Optimizați imaginile și videoclipurile din e-mailuri

Marketingul prin e-mail este, fără îndoială, una dintre cele mai bune modalități de a vă dezvolta lista de clienți potențiali și de a îmbunătăți implicarea clienților. Cu toate acestea, știați că majoritatea clienților își verifică e-mailul de pe dispozitivele lor mobile? Cu alte cuvinte, mesajele dvs. trebuie să funcționeze pe smartphone-uri și tablete dacă doriți să vedeți mai multă implicare pe site-ul dvs. web.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că toate videoclipurile și imaginile dvs. sunt formatate pentru dispozitive mobile. Consumatorilor nu le place atunci când primesc e-mailuri de la companii dacă sunt incomplete și întrerupte.

De exemplu, imaginați-vă că echipa dvs. de marketing a creat un banner promoțional uriaș pentru următorul dvs. e-mail. Trimiteți următorul dvs. buletin informativ cu promoția din partea de sus a ecranului, cu excepția faptului că nu se redă pentru majoritatea utilizatorilor de mobil. Acum, ei nu au nicio idee despre această promoție și vânzările și angajamentul dvs. suferă.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Dacă ați fi folosit etichete pe imaginile dvs., consumatorii ar putea vedea un mesaj care spune: „Economisiți 40% acum. Utilizați codul reducere40”. Micile modificări ale accesibilității pot avea un impact uriaș asupra succesului campaniei dvs. de marketing mobil.

3.Intensificați-vă strategia de socializare.

Peste 3 miliarde de oameni folosesc social media astăzi. Nimeni nu este surprins să afle că specialiștii în marketing folosesc platformele de socializare ca o modalitate de a genera clienți potențiali, de a construi raporturi și de a face vânzări. Dar există elemente ale strategiei dvs. de marketing pe rețelele de socializare care să atragă baza dvs. de fani care folosesc mobilul?

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă spori strategia mobilă este să adăugați conținut video la programul dvs. de încărcare. Cercetările arată că 91% dintre persoanele cu smartphone-uri își folosesc dispozitivele pentru a accesa rețelele sociale. Datorită acestei popularități, crearea de conținut partajabil este biletul dvs. câștigător pentru a construi un public care folosește telefonul mobil.

Vă sugerăm să luați postările dvs. populare de pe blog și să le transformați într-un videoclip captivant. Folosiți acest lucru ca o oportunitate de a adăuga informații noi, de a vă construi personalitatea mărcii și de a interacționa cu publicul. Reutilizarea conținutului dvs. este o modalitate excelentă de a ajunge la un public divers pe social media.

4. Adăugați cuvinte cheie de căutare vocală la conținutul dvs.

Am auzit de ani de zile că un SEO bun este cheia unei afaceri de succes. Deși această afirmație este mai mult sau mai puțin corectă, multe s-au schimbat. De exemplu, căutarea vocală este noua formă de SEO care se bazează pe dispozitive sau programe activate de voce – precum Alexa Amazon sau Google Home Assistant.

Această tehnologie este, de asemenea, încorporată în noile smartphone-uri Apple și Android și crește rapid, mulți au devenit dependenți de această tehnologie, iar proprietarii de afaceri găsesc modalități de a îmbunătăți și de a regla cadrul de căutare vocală existent.

Marketingul mobil este aici pentru a rămâne. Consumatorii își iubesc smartphone-urile și nu putem spune că îi învinuim. Pe măsură ce tehnologia noastră evoluează, ne așteptăm să găsim noi modalități de a interacționa cu publicul țintă prin e-mail, social media și site-urile noastre web.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Cheia unei strategii mobile de succes, mai ales dacă sunteți un nou proprietar de afacere, este disponibilitatea de a experimenta ideile dvs. și de a analiza rezultatele. Testarea divizată este importantă în toate domeniile de marketing, dar este vitală pentru evoluția campaniei dvs. pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Comportamentele și interesele se schimbă în timp. Când puteți experimenta diferite stiluri de marketing și UX, încep să apară tendințe. Puteți utiliza aceste tendințe pentru a aduce modificări produselor sau site-ului dvs. pentru conversii și implicare maxime.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •