Puterea nu se dă, se ia!

Nu am mai luat niciodata decizii in locul altcuiva

Cu mulți ani în urmă, mi-am vândut firma unei corporații multinaționale și apoi m-am angajat la ei. A fost o perioadă extrem de interesantă pentru mine și un prilej de nenumărate reflecții despre modul cum funcționează oamenii și organizațiile. Între ele, am avut și două despre dependență.

În firma în care intrasem, ori de câte ori era de luat o decizie, după ce grupul însărcinat cu decizia analiza situația și cădea de acord, cineva zicea: „Hai să i-o arătăm și lui… (un șef oarecare), să vedem ce zice”. „De ce să i-o arătăm, ce să zică?”, mă miram eu. „Ei, așa, ca să avem și părerea lui”. Problema era că noi muncisem o săptămână ca să ajungem la concluzia respectivă şi i-o dădeam pe la nas unuia care nu investise nici 30 de minute în analiză. Omul, dacă tot i se cerea părerea, se simțea obligat să o dea, iar odată dată, ținea la ea! Mai mult decât atât, coechipierii mei se dădeau peste cap să-i facă pe plac, deși ştiau că nu avea nici o responsabilitate și nici nu se documentase pertinent înainte de a vorbi.

Un alt caz interesant mi s-a întâmplat cu un angajat din Ungaria, care-mi raporta mie, în urma unei reorganizări a companiei. Omul era foarte nefericit în firmă pentru că nu avea nici o putere. Spera ca venirea mea să schimbe situația. Întrebându-l de unde i se trage, mi-a răspuns că e de trei ani în firmă și nimeni nu i-a spus care îi sunt limitele de autoritate. O vreme, nu am înțeles ce vrea să spună. Când, în fine, mi-a căzut fisa, am înţeles că el trăia într-o lume în care puterea se dă. Dacă nu ți s-a dat, înseamnă că nu ai. Eu trăiam într-o lume în care puterea se ia. Dacă nu ți-a luat-o nimeni, înseamnă că o ai. Lipsa limitelor însemna pentru el limite zero, iar pentru mine, infinit. Diferența de abordare era ireductibilă: cu toate eforturile mele, în şase luni a trebuit să ne despărțim. Astăzi, are o carieră liniștită într-o altă mare firmă în care felul acesta de a vedea lumea nu deranjează pe nimeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •