Stiluri de leadership

Stiluri de leadership

Există diferite tipuri de stiluri de leadership, fiecare cu avantajele și dezavantajele lui. Cultura și obiectivele unei organizații determină stilul de conducere care se potrivește cel mai bine în mediul respectiv. În unele companii, există mai multe stiluri de leadership, în funcție de sarcinile care trebuie îndeplinite și nevoile fiecărui departament.

Stilul autocratic
Stilul de conducere autocratic permite managerilor să ia decizii fără ajutor din exterior. Acești manageri posedă autoritate totală și își impun voința în fața angajaților, fără să fie contestată. Acest stil este benefic pentru angajații care au nevoie de supraveghere atentă. Angajații creativi, care lucrează mai bine în grup, nu se vor regăsi în acest stil de conducere. Țări precum Cuba și Coreea de Nord operează leadeshipul autocratic. Dacă ne referim la lideri cunoscuți, Bashar al-Assad este unul dintre cei care promova stilul autocratic. Din 2000, al-Assad a condus Siria într-un mod pe care mulți l-ar descrie drept „pumnul de fier”. Deși a fost inițial gândit ca specialist în reforma guvernamentală, acțiunile sale au condus în cele din urmă la un război civil.

Stilul participativ
Deseori numit și stilul de conducere democratic, leadershipul participativ pune preț pe contribuția membrilor echipei și a colegilor, însă responsabilitatea de a lua decizia finală îi revine liderului. Stilul participativ ridică moralul angajaților, deoarece aceștia consideră că au o contribuție la procesul de luare a deciziilor. Atunci când o companie trebuie să facă schimbări în cadrul organizației, stilul de conducere participativ îi ajută pe angajați să accepte schimbările mai ușor. Acest stil întâmpină provocări atunci când companiile trebuie să ia o decizie importantă într-o perioadă scurtă de timp.

Două nume cunoscute de lideri care au adoptat stilul participativ sunt Donald Trump, actualul președinte al Americii și Jack Stahl, care a fost președintele Coca-Cola și apoi CEO la Revlon. Fiind mai mult director decât autoritar, Trump a construit un imperiu de afaceri, facilitând ideile și încurajând alți oameni să împărtășească în mod liber informații, astfel încât să se poată ajunge la cea mai bună decizie. La rândul său, Jack Stahl cunoștea importanța delegării și a supravegherii pentru a finaliza un proiect.

Citește și: Oamenii nu se opun schimbării, ci ideii de a fi schimbaţi

Stilul tranzacțional
Managerii și membrii echipei stabilesc împreună obiectivele, iar angajații sunt de acord să urmeze direcția și conducerea managerului pentru a atinge aceste obiective. Managerul are autoritatea de a evalua rezultatele și de a instrui sau corecta angajații, atunci când aceștia nu reușesc să-și atingă obiectivele. Angajații sunt răsplătiți pe baza performanțelor, adică primesc bonusuri sau pedepse.

Acest stil de leadership este deosebit de eficient în situații de criză. Un exemplu al acestui tip de conducere a fost Charles de Gaulle. Prin acest sistem de „recompensă și pedeapsă”, el a reușit să devină liderul Franței libere într-o situație de criză. O alt lider cunoscut este Dwight Eisenhower, fostul președinte al Statelor Unite. El este adesea considerat ca fiind unul dintre cei mai buni președinți americani și a câștigat această recunoaștere prin conducerea tranzacțională.

Citește și: Leadership-ul vizionar

Stilul transformațional
Stilul de leadership transformațional este dependent de nivelul de comunicare al oamenilor de la conducere. Liderii îi motivează pe angajați și le sporesc productivitatea și eficiența prin comunicare și prin mai multă vizibilitate. Acest stil de conducere necesită implicarea echipei de management pentru a-și atinge obiectivele. Liderii se concentrează pe imaginea de ansamblu a unei organizații și deleagă echipei sarcini mai mici. De exemplu, antreprenorii trebuie să funcționeze conform acestui stil, pentru a transforma o afacere mică într-o întreprindere mare.

Walt Disney a fost un lider transformațional. Încă de la început, el a adunat oameni în jurul pe care i-a influențat și i-a motivat prin animația sa, ceea ce a contribuit la portretizarea idealurilor sale.

Voi ce stil de conducerea a oamenilor aveți?

Citește și: 24 de stiluri de leadership din toată lumea