Top 5 tendințe care vor marca industria locală de HR în 2019

Top 5 tendinte care vor marca industria locala de HR in 2019

Tehnologia și modul în care abordăm managementul angajaților vor transforma industria de HR în următorii ani. Angajații se așteaptă deja să primească mai mult din partea companiilor, iar specialiștii în resurse umane își adaptează metodele de lucru și caută cele mai bune soluții pentru selecția și retenția angajaților și îmbunătățirea echilibrului între viața personală și cea profesională. În România, anul 2019 va fi marcat de o perioadă în care angajatorii și specialiștii în HR vor trebui să rafineze aceste direcții, potrivit companiei de recrutare și consultanță în resurse umane Integra HR.

Teleworking – munca de la distanță

Posibilitatea de a lucra de la distanță – câteva zile pe lună sau chiar o perioadă mai îndelungată – va continua să fie un factor diferențiator în alegerea locului de muncă. Vor avea de câștigat companiile care adoptă modele de lucru flexibil, arătând astfel că își susțin angajații să obțină un echilibru între viața personală și cea profesională.

„Studiile făcute la nivel internațional și experiența clienților noștri confirmă că angajații care lucrează de la distanță sunt cel puțin la fel de eficienți precum cei care merg zilnic la birou, atâta timp cât, în cadrul companiei, există un cadru bine definit al activității, cu întâlniri de echipă şi cu o comunicare gestionată corect. Angajaţii pot livra rezultate foarte bune dacă își păstrează confortul psihic pe care şi l-au dorit din momentul acceptării ofertei de job”, spune Andreea Mureșan. În România, această tendință s-a impus deja în IT și în industriile creative.

Digitalizarea procedurilor de HR

Modul în care companiile vor integra tehnologia în activitatea departamentelor de resurse umane va fi un factor diferențiator ce va oferi importante economii de timp și financiare. Digitalizarea procedurilor de HR va fi, astfel, o tendință importantă ce se va impune anul viitor în România, potrivit Integra HR. Compania a lansat anul acesta IntegraHR Shop, primul magazin online din România cu proceduri de HR profesioniste, disponibile pentru descărcare imediată. Până la finalul anului, aproximativ 100 de documente de resurse umane în format digital vor fi disponibile în shop.

Citește și „Organizaţia irezistibilă îi oferă angajatului o experienţă completă”, am aflat de la Josh Bersin, speaker la EXperience Conference

  •  
  •  
  •  
  •  
  •