Valorile personale și succesul

valorile sunt criteriile pentru deciziile noastre

Subiectul valorilor este aproape omniprezent. Auzim despre valorile „de pe pereți” ale multinaționalelor, citim despre managementul bazat pe valori explorat de anumiți antreprenori, găsim numeroase teste online de descoperire a valorilor personale fundamentale. Suntem preocupați, vrem să ne cunoaștem și să aflăm mai multe despre valorile noastre fundamentale.

Dar ce sunt valorile personale? Cum funcționează ele în viață noastră și ce legătură au cu succesul?

Cea mai simplă definiție a valorilor personale este următoarea: valorile sunt criteriile cunoscute sau necunoscute pentru deciziile noastre. Altfel spus, în spatele fiecărui comportament al nostru, se află o decizie inconștiență sau conștientă, care are un mecanism complex și un sistem de ghidaj dat de setul de valori personale.

Valorile personale sunt, de asemenea, reperele în funcție de care definim cine suntem și ce ne dorim. Sunt fundamentul visurilor și aspirațiilor noastre, al alegerilor pe care le facem în fiecare zi.

Valoarea esențială

Numai pentru scopul înțelegerii modului în care funcționează valorile în viață noastră, este util să ni le imaginăm că pe niște mărgele pe o ață ținută pe verticală.

Prima și cea mai importantă din setul de valori se numește valoare esențială. Există numai șapte astfel de valori esențiale, iar acestea sunt: respectul, integritatea, înțelepciunea, iubirea, bunătatea, armonia, libertatea.

Valoarea esențială nu este, de obicei, relevată de testele online de descoperire a valorilor personale, ci o putem afla în urma parcurgerii unui exercițiu ghidat de coaching. Descoperirea celei esențiale din structura noastră de valori ne aduce claritate și ne conectează mai bine la misiunea vieții.

Valorile fundamentale

După valoarea esențială, urmează cele fundamentale. Acestea, dacă nu pot fi exprimate prin comportamente, generează dorința de a elimina din viață noastră contextele care nu permit comportamentele respective.

Deoarece numărul lor este diferit de la persoană la persoană, în testele de valori personale fundamentale, sunt identificate, de obicei, primele zece dintre acestea.

Un om poate avea un set de 200 – 300 de valori, adică tot atâtea criterii (inconștiente sau conștiente) pentru deciziile și acțiunile sale. O situație de orice tip activează un anumit număr de valori, aflate în anumite poziții în această ierarhie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •