Liderii de mâine vor livra performanță, în schimbul unei vieţi de calitate

Aceasta este concluzia studiului „How Leaders Value Quality of Life”, prima analiză care examinează impactul calității vieții în performanța organizațiilor, realizată de Sodexo, în colaborare cu Harris Interactive.

Aproape 7 din 10 (69%) reprezentanți ai generației Millennials consideră că îmbunătățirea calității vieții va avea un impact semnificativ asupra performanței în organizațiile pe care le vor conduce în viitor, comparativ cu 57% dintre liderii actuali. Următoarea generație de lideri nominalizează calitatea vieții ca principal driver de performanță în organizații, în timp ce liderii actuali îl plasează pe locul al cincilea.

liderii

Iată, pe scurt, cele mai importante rezultate ale studiului Sodexo:

  • Pentru 66% dintre liderii intervievați, calitatea vieții este deja o prioritate în cadrul organizației lor;
  • 86% afirmă că au implementat deja cel puțin trei inițiative de îmbunătățire a calității vieții;
  • 60% din organizații au un buget dedicat pentru aceste inițiative;
  • 48% dintre lideri au desemnat deja o echipă sau o persoană dedicată pentru a supraveghea calitatea vieții;
  • 57% dintre liderii intervievați sunt convinși de importanța impactului calității vieții asupra performanței organizației lor;
  • În 62% dintre organizații este măsurat impactul calității vieții asupra performanței.

obstacole

Michel Landel, CEO, Sodexo: “Îmbunătățirea calității vieții a devenit un aspect esențial odată cu schimbările demografice, economice, tehnologice și de mediu, pe care le traversăm în prezent. Pentru cele mai multe organizații, avantajul competitiv va rezulta în viitor din abilitatea de a genera valoare umană adăugată. Importanța calității vieții va crește pe măsură ce noile tehnologii vor amplifica vocile consumatorilor, iar noile generații vor avea un rol tot mai important pe piața muncii.”

Pentru mai multe informații despre studiul Sodexo și cele mai interesante opinii asupra calității vieții exprimate în cadrul conferinței de la New York, vizitați: http://www.qualityoflifeobserver.com/content/quality-of-life-conference-timeline.

Despre Sodexo

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 630 de angajați, oferă soluții cuprinzătoare pentru calitatea vieții.

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia, Franţa şi este astăzi lider mondial în Soluții pentru calitatea vieții de zi cu zi.

Grupul operează în 80 de ţări cu 420.000 de angajați.

(Foto: David McSpadden, www.flickr.com)