4 întrebări-cheie pentru lideri

leadership

Vorbim în repetate rânduri despre cum un lider îi motivează, entuziasmează și susține pe cei din echipa lui și despre cum acțiunile sale sunt exemple de urmat în cadrul companiei pe care o conduce. Dar pe ei ce îi ține motivați, cum depășesc momentele de cumpănă și de unde știu să pună întrebările potrivite la momentul potrivit?

Și ei au un set important de întrebări menite să îi ajute să ia deciziile corecte în drumul și cariera lor. Într-un articol publicat în The Muse, Jo Miller, CEO Women’s Leadership Coaching, a adunat sfaturi de la mai mulți lideri din mediul de business. Iată care sunt acestea:

Oare fac lucrul potrivit? Şi pentru motivele corecte?

Angie Gels, vicepreședinte de HR la The Nielsen Company, spune că ”uneori, politicile companiei sau un superior cu o personalitate incisivă și puternică îmi influențează deciziile sau traiectoria. Atunci este momentul să mă întreb dacă acțiunile pe care le întreprind sunt cauzate de motivele corecte.” De exemplu, atunci când iei o decizie despre structura unei organizații, ar fi foarte simplu să organizezi o echipă în jurul unui individ cu performanțe deosebite, spre deosebire de a face un pas în spate, a reanaliza totul și a lua o decizie mult mai dificilă, dar care servește intereselor companiei.

Prin răspunsul la întrebarea de mai sus, Gels spune că se asigură că decizia pe care o ia este corectă la nivelul întregii companii, o ajută să se concentreze pe „big picture” și nu riscă să decidă pe termen scurt.  Acesta este modul cel mai sigur de a câștiga credibilitate și verticalitate în fața tuturor angajaților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •