Când este momentul potrivit să faci prima angajare?

Cand este momentul potrivit sa faci prima angajare

La un moment dat, fiecare antreprenor se confruntă cu o decizie provocatoare: este acum timpul potrivit să-mi angajez primul om?

Angajarea poate fi o etapă paralizantă. O bună perioadă, ai urmărit cu atenție activitatea afacerii tale, iar acum ești pregătit să investești resurse în prima angajare.

Citește și: Testele de personalitate duc la decizii de angajare mai bune?

Dar oscilezi între două stări contradictorii. Ești entuziasmat, însă ai și îndoieli. Ce se întâmplă dacă noua „achiziție” nu este cu succes? Ce se întâmplă dacă este incompetent? Dar dacă își dă demisia? Dacă tu nu ai calitățile unui manager bun? Printre toate acestea dileme, întrebarea cea mai importantă, care să limpezeazscă apele, este: Este momentul potrivit să faci angajări?

Pe de o parte, dacă angajezi prea devreme, probabil vei afecta negativ fluxul de numerar, vei avea un angajat insuficient încărcat și te vei confrunta cu mai mult stres al managementului.

Pe de altă parte, dacă angajezi prea târziu, ai putea să ratezi momentul potrivit de pe piață pentru lansarea proiectului tău sau ai putea fi depășit de munca pe care nu o poți duce singur la bun sfârșit.

Prin urmare, să găsești momentul potrivit pentru a angaja poate face diferența între o afacere eșuată și o companie de succes. Dar cum știi exact dacă este timpul este potrivit? Și cum arată acel moment?

La fel ca în orice arenă a vieții și a afacerilor, nu există răspunsuri unice. Cu toate acestea, Neil Patel, antreprenor și Online Marketing Expert, oferă câteva sfaturi pe entrepreneur.com, care l-au ajutat să lanseze câteva companii și să facă tot felul de angajări.

Recunoaște momentele în care nu trebuie să faci angajări.

  • Ești disperat. Adesea, o decizie de angajare se face sub presiunea unui moment stresant. Ai mai multă muncă decât este uman posibil să faci și trebuie să mai aduci un om. O decizie pripită, luată într-un moment de disperare, este rareori bună.
  • Nu știi exact ce va face noul angajat. O altă greșeală este atunci când îți dai seama că ai nevoie de ajutor, dar nu știi exact ce va presupune acesta. Cu excepția cazului în care ai un set de responsabilități definite și așteptări de la noul angajat, fă-ți un serviciu și nu recruta pe nimeni. O angajare, în acest stadiu, va fi, pe bună dreptate, confuză și ineficientă. În schimb, apelează la serviciile unui coach, care să te îndrume cum să gestionezi, mai eficient, activitățile.
  • Primul venit, primul angajat. Dacă ești norocos, primul candidat va fi un rockstar, capabil să-ți catapulteze afacerea la nivelul următor. Dar, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Vei învăța multe despre tine, despre piața forței de muncă și despre cum te poziționezi tu, dacă vei intervieva mai mulți candidați.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •