Business pe repede înainte!

am decis sa ma opresc, sa privesc, sa ascult… realitatea.

La 15 ani de prezenţă şi activitate pe piaţa de training şi consultanţă, Interact s-a impus poate nu prin cifre impresionante de afaceri, cât prin modelul de business. Transparenţa şi autenticitatea nu sunt vorbe goale la panoul de perete al echipei conduse de către Georgeta Dendrino, ci valorile de zi cu zi.

Şi cum profilul liderului unei companii şi cultura ei se influenţează reciproc în mare măsură, a devenit interesant s-o descoperim pe cea aflată la cârma Interact şi, mai ales, în ce relaţie se află ea cu actul decizional.

Aveţi formaţie umanistă, certificări în management, marketing, HR sau business acordate de şcoli internaţionale de prestigiu şi o mulţime de cursuri şi acreditări. Cunosc însă mulţi antreprenori cu mult mai puţină „şcoală” şi knowledge formal. Iar afaceile lor sunt pe picior de egalitate egalitate cu al dvs. Ce avantaj vă dă, totuşi, instrucţia continuă?

Este adevărat că am învăţat tot timpul, dar nu am făcut-o pentru bani. Nu există, de cele mai multe ori, o corelaţie directă între cifra de afaceri şi cursuri sau educaţie formală. Când eram mică, am citit undeva un sfat dat de Goethe: „Să nu laşi să treacă o zi fără să înveţi, să citeşti sau să asculţi ceva frumos”.

Acest îndemn m-a ghidat mult în viaţă.

Pe de altă parte, îmi amintesc că părinţii mei îmi tot repetau fraza: „Ai carte, ai parte”. Dacă mă uit în jur, la lumea afacerilor din România, nu cred că este adevărat. Dar, pentru mine, a fost doar un îndemn menit să mă facă să învăţ. Mă întreb ce slogan mai folosesc părinţii în ziua de astăzi pentru a-i motiva pe copiii lor?

Acest apetit pentru învăţare derivă din specificul activităţii companiei dvs., aşa cum bucătarii sunt, în marea lor majoritate, graşi?

Cred că lucrurile stau exact invers. Din categoria „ce a fost mai întâi?” – oul sau găina –, pentru mine, întâi a fost apetitul pentru învăţare, dezvoltare, şi apoi a venit decizia de a avea o companie cu activitate în domeniul care îmi place.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •