Sfaturi pentru a lansa o afacere online de succes

Sfaturi pentru a lansa o afacere online de succes

Să începi o afacere online înseamnă mai mult decât să creezi un site web. Fără pregătirea corespunzătoare, afacerea ta este sortită eșecului. Datorită progreselor rapide ale tehnologiei, aproape oricine are o conexiune la internet poate începe o afacere online, dar să o păstrezi și să atingă culmile succesului, asta este într-adevăr dificil și presupune mult efort. Este nevoie de abilitățil, planificare, resurse și timp pentru a construi o afacere care să reziste greutățile și să își atingă obiectivele.

Potrivit Nasdaq, până în anul 2040, 95% dintre achiziții vor fi realizate prin comerț electronic. Oamenii preferă cumpărăturile online pentru că oferă o experiență personalizată și siplă pentru clienți, special adaptată nevoilor utilizatorilor.

Citește și: Idei de economisire a banilor pentru o afacere nou înființată

Analizează-ți segmentul de piață pe care îl vizezi

Răspunsul la majoritatea problemelor tale de afaceri se află undeva în audiența ta. Audiența îți păstrează afacerea pe linia de plutire și de ea trebuie să te ocupi dacă vrei să-ți atingi obiectivele. Este esențial să știi cât mai multe despre publicul tău, deoarece acest lucru te va ajuta să creezi o strategie de conversie centrată în jurul modului de a îți satisface clienții.

Cel mai simplu mod de a analiza audiența este prin crearea profilurilor detaliate ale clienților care oferă detalii importante despre piața ta țintă. Aceasta include vârsta, venitul, nivelul de educație, problemele, comportamentele de cumpărare și multe altele. Îți oferă o perspectivă asupra motivațiilor clienților tăi pentru cumpărare, astfel încât să poți crea conținut, produse și servicii care sunt relevante pentru nevoile lor.

Există mai multe modalități de a obține informații despre piața dvs. țintă. Dacă ai o listă de e-mail existentă, trimite abonaților un sondaj despre experiența lor cu brandul tău. Pune întrebarea celor care te urmăresc pe social media și stabili sondaje. Studiază publicul concurenților pentru a evalua nevoile, interesele și problemele clienților lor.

Deleagă anumite sarcini

Îți vei da seama rapid cât de multă muncă presupune să începi o afacere nouă și cât de puțin timp există într-o zi. Sunt atât de multe de făcut și nu sunt suficiente ore pentru a face asta. Prea des, proprietarii de afaceri pierd timpul pe parcursul zilei de lucru, efectuând sarcini de rutină pe care le-ar putea efectua o mașină.

Una dintre cele mai ușoare metode de a economisi timp și efort este prin externalizarea sarcinilor de rutină. Acest lucru poate fi făcut ori prin automatizarea de marketing în care software-ul se ocupă de aceste sarcini sau externalizarea unui angajat. Atunci când externalizezi, îți faci loc să excelezi în alte domenii ale afacerii tale, să te ocupi de clienți și să îți perfecționezi strategia de marketing.

Un studiu recent a descoperit că 84% dintre consumatori doresc ca întreprinderile să le trateze ca pe persoane, nu ca pe o cifră de vânzări. Totuși, acest lucru este greu de obținut atunci când ai prea multe de făcut. Dacă nu ai timpul sau resursele necesare pentru a satisface piața țintă, afacerea ta online va eșua rapid, scrie business.com

Citește și: Cum să începi o afacere de la zero

  •  
  •  
  •  
  •  
  •