Coaching bazat pe nevoi

Coaching bazat pe nevoi

Achieve Global a testat împreună cu Vodafone un program de training pentru coaching denumit “Coaching bazat pe nevoi”. Programul în versiune Beta urmează să fie lansat în această toamnă atât la nivel global, cât şi în România.

Luna trecută, AG a mai organizat încă două grupe pilot pentru managerii din mai multe organizaţii româneşti şi internaţionale, pentru a se asigura că programul corespunde nevoilor pieţei româneşti.

La programul pilot desfăşurat împreună cu Vodafone au participat 16 manageri şi team-leaderi, care coordonează echipe de 10 până la 20 de persoane. De ce a fost făcută testarea cu Vodafone? De anul trecut, Achieve implementează la Vodafone un program pentru dezvoltare denumit “Role of the manager”, menit să le ofere managerilor instrumentele necesare şi să le dezvolte abilităţi şi competenţe pentru motivarea echipelor lor. Noul program venea cu informaţie fie complementară, fie similară.

Timp de două zile, participanţii au parcurs patru module axate pe coaching, dezvoltare, feedback, recompensare şi recunoaştere. Programul mai conţine şi un al cincilea modul, care nu este încă disponibil în versiunea românească a programului, din lipsa de interes a publicului. Modulul se referă la echipele virtuale, care utilizează teleconferinţele.

“Cursul oferă o privire de ansamblu asupra unor concepte indispensabile în rolul de people manager, cum ar fi: identificarea şi conştientizarea nevoilor individuale, crearea cadrului motivaţional, dezvoltarea aptitudinilor, feedback-ul ca instrument de motivare şi, nu în ultimul rând, recunoaşterea şi recompensarea meritelor. În opinia mea, acest curs poate fi primul pas pentru a avea succes ca lider”, spune Alina Vesca, Consultant Learning and Development – Human Resources, Vodafone România.

Primul modul propune ca la baza coaching-ului să stea nevoile angajatului, pentru ca în acest mod să reuşeşti să îi activezi motivaţia interioară. Acest modul este cel care ghidează practic tot cursul. “Utilitatea modulului a fost dovedită din punctul meu de vedere şi datorită faptului că acesta a reprezentat fundaţia pentru următoarele module – fiecare dintre paşii următori s-a dezvoltat pe cele trei nevoi fundamentale”, spune Alina Vesca, Consultant Learning and Development – Human Resources, Vodafone România. Cursul i-a surprins şi pe traineri. “A generat discuţii neaşteptate şi a scos la iveală idei şi momente speciale, a generat foarte multă interactivitate şi a fost prima oară după mult timp când participanţii s-au implicat trup şi suflet în discuţii, în înţelegerea conceptelor, în contestarea lor, în descoperirea unor modalităţi alternative de a face coaching cu echipele lor”, este de părere Andreea Sandu, trainer şi consultant Achieve Global.

Baza teoretică

Achieve Global a iniţiat recent un parteneriat cu Ed Deci şi Richard Ryan pentru a analiza cum se poate creşte motivaţia, fără a apela la stimuli externi precum recompensa şi pedeapsa. Teoria lui Deci şi Ryan susţine că oamenii sunt în mod natural proactivi şi motivaţi intrinsec ca să performeze în mod eficient şi mai ales eficace. Astfel, spre deosebire de abordarea tradiţională a motivaţiei, o abordare alternativă sugerează că sarcina managerilor nu este aceea de a motiva subalternii cu ajutorul stimulilor de tip recompensă/pedeapsă, termene limită foarte strânse, supraveghere şi control, evaluări rigide sau cu orice altă tehnică de control. În schimb, sarcina lor este aceea de a crea mediul de lucru care să susţină motivarea angajaţilor. Pe baza studiilor despre „self-determination theory” (Deci & Ryan, 1985, 2000; Niemiec, Ryan, & Deci, 2010; Ryan & Deci, 2000), cercetări substanţiale au dus la identificarea acelor condiţii care susţin motivaţia intrinsecă sub forma dată de trei nevoi psihologice de bază:

Competenţa – se referă la nevoia de a ne simţi eficienţi şi capabili de a performa la diverse niveluri de dificultate; Relaţionarea – se referă la nevoia de a interacţiona, de a ne sprijini şi de a ne păsa de oamenii din jurul nostru; Autonomia – se referă la nevoia de a simţi că rezultatele şi comportamentele noastre sunt autodeterminate, nu influenţate de forţe exterioare.