Cinci TED Talk-uri care te vor inspira să fii un antreprenor mai bun

Cinci TED Talks care te vor inspira sa fii un antreprenor mai bun

4. Elizabeth Gilbert: Success, Failure and the Drive to Keep Creating

Elizabeth Gilbert este un autor de succes care a scris și ”Eat, Pray, Love”, cartea care a devenit best-seller pe numeroase liste și a fost adaptată într-un film în care a jucat Julia Roberts.

Descarcă gratuit ebook-urile Manager Express destinate managerilor și antreprenorilor.

Gilbert a atins nivelul de succes pe care fiecare antreprenor încearcă să îl atingă. Îți vine să crezi că ea a luat în considerare varianta de a nu mai publica nici o carte după ”Eat, Pray, Love”, deoarece îi era frică de faptul că nu se va ridica la nivelul așteptărilor? În cele din urmă, și-a depășit această teamă, gândindu-se la eșec înainte de a se gândi la succes. I-a luat șase ani până să scrie prima ei carte de succes.

Urmărește această prezentare și nu vei renunța niciodată la visul și viziunea ta.

5. Simon Sinek: How Great Leaders Inspire Action

După mai mult de cinci ani, aceasta este o prezentare TED clasisă, care se referă la unul dintre cele mai importante subiecte antreprenoriale: leadershipul. Prezentarea lui Simon Sinek provoacă publicul să-și canalizeze spiritul rebel și să nu gândească sau să se comporte ca toți ceilalți. De fapt, el subliniază importanța de a face complet opusul la ceea ce fac alții.

Gândește-te la toate companiile de top care au apărut ca pioneri în ultimii ani – îți vin în minte Apple, Facebook sau Tesla, nu? Unde ar fi ele fără conducerea lui Steve Jobs, Mark Zuckerberg și Elon Musk? Probabil nu ar fi greșit dacă am spune că nu ar fi unde sunt astăzi.

Citește și: Musk vs Zuckerberg: pe cine pariați?

Acestea sunt sugestiile noastre pentru acum. Ai un Ted Talk preferat, dar care nu a fost enumerat aici? Împărtășește-ți preferatul în secțiunea de comentarii. 

(Foto credit: robinsonk26/ Pixabay)