Rolul antrenorului de fotbal, tradus în afaceri

Rolul antrenorului de fotbal, tradus in afaceri

Cea de-a 21-a ediție a Cupei Mondiale de Fotbal va avea loc pe stadionul Luzhniki din Moscova, pe 14 iunie 2018. Acest turneu este unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume, reunind cele mai bune echipe, jucători și antrenori. Așteptările sunt mari și este nevoie de un antrenor special pentru a conduce o țară spre glorie. Managementul oamenilor este, cel mai adesea, cheia succesului.

Inspirați-vă echipa

Excelența în leadership înseamnă să acordați atenție membrilor echipei și să-i ajutați să-și atingă potențialul. Indiferent dacă încercați să câștigați trofeul FIFA sau să creșteți cifra de afaceri anuală, trebuie să vă inspirați echipa. Acest lucru poate fi, adesea, dificil, mai ales atunci când aveți de-a face cu o echipă de profesioniști.

Unul dintre cei mai de succes antrenori europeni este Jose Mourinho. El a câștigat 25 de trofee și a devenit primul antrenor care câștigă de două ori UEFA Champions League și tot de atâtea ori Cupa UEFA/Europa League. ”The Special One” (după cum și-a spus el), își pune realizările pe seama modului în care se conectează cu jucătorii săi. „Pentru mine, cel mai important lucru este managementul oamenilor. Fotbalul este o știință umană.”

Creând o legătură cu fiecare membru al echipei sale, Mourinho încearcă să afle ce îi motivează. Apoi, el îi identifică pe cei care vor rezona cu filosofia sa și construiește în jurul lor. Odată ce înțelegeți punctele forte, punctele slabe și dorințele forței de muncă, îi puteți transforma într-o echipă de succes pentru afacerea voastră.

Citește și: Avem mentori în organizaţie, dar facem, cu adevărat, mentoring?

Jucători de top

Un lider de succes are nevoie să valorifice puterea jucătorilor-vedete. Liderii trebuie să se asigure că jucătorii înțeleg faptul că, în cele din urmă, succesul lor nu înseamnă doar să fie cel mai bun jucător de pe teren (sau în birou). Pentru a reuși, trebuie să-i facă și pe colegii lor mai buni. Liderii îi încurajează să-și asume un rol de conducere, care nu este doar despre gloria personală, ci și despre instruirea și dezvoltarea altor talente în afaceri.

În același timp, liderii trebuie să asculte ideile și obiectivele echipei lor și să lucreze împreună cu ei pentru a le atinge. Astfel, este mult mai probabil să vadă peisajul întreg, nu doar să se concentreze asupra succesului individual.

Pregătirea pentru marele eveniment

S-ar putea ca Rusia 2018 să nu fie pe agenda voastră, dar se vor ivi alte evenimente importante la orizont care vă pot aduce succesul în afaceri. Deci, cum puteți să vă asigurați că echipa voastră este gata pentru provocare?

Stabiliți așteptări clare și nu vă fie frică să țintiți sus 

Urmăriți obiectivele pe termen lung sau ridicați ștacheta pentru vânzări. După cum spunea una dintre legendele fotbalului și fost manager la Liverpool, Bill Shankley: „aspirați spre cer și veți ajunge la tavan, aspirați spre tavan și veți rămâne la podea.”

Asigurați-vă că toată lumea înțelege rolul pe care îl joacă și cum îl va îndeplini

Oferiți echipei voastre sprijinul de care are nevoie pentru a reuși, apoi concentrați-vă asupra rezultatului dorit. În calitate de manager, unul dintre cele mai importante roluri este de a ajuta la eliminarea oricăror obstacole în calea succesului. Demonstrați echipei că sunteți acolo pentru ei, dacă au nevoie de ajutor. În același timp, explicați-le clar ce vă așteptați ca ei să facă pe cont propriu.

Evitați să gestionați „mijloacele”

În caz contrar, veți ajunge la micro-management și niciodată nu veți împuternici angajații să îndeplinească sarcinile pe seama lor. Rețineți, un antrenor de fotbal urmărește meciul de pe bancă, în timp ce jucătorii cuceresc terenul. El nu poate lovi fiecare minge, iar același lucru este valabil și pentru un manager de succes.

Nu puteți abdica responsabilitatea în fața rezultatului 

În timp ce echipa este cea lăudată pentru succes, eșecul va fi pus pe seama voastră. În afaceri, la fel ca în sport, țapul ispășitor este persoana de la conducere.

Sursă: www.smallbusiness.co.uk
(Foto credit: Richard Boyle / Unsplash)