Vrei să îți crești profitabilitatea? Un roboțel te ajută

Când te ocupi de lucruri mărunte, este imposibil să gândești mare. Cum să visezi creștere sau scalare când timpul tău, în majoritate, este ocupat cu sarcini operaționale, minore sau repetitive.

Nici de viziune nu prea ai chef, pentru că atunci când „munca de chinez bătrân” îți ocupă ziua, nu poți avea starea creativă și curajul de a gândi strategic pentru business. Așa încât, lași mereu viziunea pe mâine. Sigur că vrei să crești, să scalezi, vrei să prevezi rezultatul deciziilor pe care le-ai luat și să bugetezi investițiile pentru creștere. Dar pentru toate astea, ai nevoie să te eliberezi de operațional, să reiei controlul asupra timpului propriu.

Inteligența artificială (AI) este deja în centrul proceselor de business și îți poate reda controlul asupra timpului tău. Avem nevoie de roboți, pentru a nu ne robotiza noi înșine, iar CIEL Romania foloseste tehnologia cea mai modernă, pentru a îi ajuta pe antreprenori să câștige timp și să eficientizeze resurse.

Folosind tehnologia UiPath, RPA (Robotic Process Automation), CIEL a adus inteligența artificială la îndemâna antreprenorilor: roboțelul Cielito poate înlocui gesturi, operațiuni umane repetitive, le poate face mai repede și cu un cost accesibil.

Cu ce te ajută inteligența artificială concret, prin robotul Cielito:

  • Câștigi timp. Robotul execută operațiuni repetitive, mult mai repede și fără greșeală. Secunde, în loc de ore! De exemplu, dacă ești în mașină și credeai că săptămâna de lucru s-a încheiat, dar nu-ți amintești dacă ai trimis facturile pe luna asta clienților, îi trimiți un mesaj lui Cielito și robotul îți confirmă că le-a trimis.
  • Câștigi bani. Ce-ar fi dacă resursele pe care le folosești acum în operațional s-ar diminua considerabil și le-ai folosi, de exemplu, la vânzări? Știi ce înseamnă asta deja: înseamnă creștere, da! Sau pur și simplu, echipa poate face altceva, în loc de activități repetitive și consumatoare de timp, precum trimiterea de documente către clienți sau rapoartele de sfârșit de an etc.
  • Eviți eroarea umană. Robotul Cielito nu greșește, nu este neatent, nu schimbă niciodată succesiunea operațiilor, decât dacă îi ceri tu asta. Altfel spus, ești protejat față de greșelile umane generate de grabă sau neatenție. Te ajută chiar și în cazul erorilor pe care le poți face la depunerea declarațiilor lunare la ANAF sau în situația în care apar erori de conectare la serverul instituției respective: el încearcă până reușește, iar în acest timp, echipa ta poate face altceva. Cum spuneam, secunde, în loc de ore.
  • Te ocupi de ceea ce este cu adevărat important. „Urgent” nu este același lucru cu „important”. Tu, șeful de afacere, te ocupi mult de „urgent”. Dar ceea ce este important aduce creștere, nu ceea ce este urgent! Ca să fii creativ, să inovezi, să găsești soluții pe termen lung, sigure, ai nevoie să te ocupi de „important” și să scapi de „operațional”.
  • Ești competitiv și le insufli încredere clienților. Clienții tăi care se gândesc, cu siguranță, la viitorul afacerilor lor, te vor alege pe tine să le fii furnizor, dacă le arăți că iei măsuri pentru viitor, că le poți asigura produsele sau serviciile tale pe termen lung, că îți îmbunătățești permanent prestația și că ții pasul cu evoluția pieței.

Revoluția inteligenței artificiale este deja aici. Dacă vrei să fii competitiv, să îți salvezi afacerea de la statul de “banal” și să îi dai un viitor, atunci ești responsabil să iei în calcul folosirea AI în procesele de business. A înțelege că ea te ajută să diminuezi costuri, să eficientizezi resurse, să îți crești productivitatea și apoi să o folosești este ceea ce va face diferența pe termen mediu și lung, în mediul de afaceri.

Ieri, 27 iunie 2019, la sediul UiPath, a avut loc lansarea pe piață a roboțelului Cielito, un software creat de către CIEL împreună cu Roboself, pentru a imita comportamentul uman si pentru a face operațiuni complexe, eliminând astfel munca repetitivă și erorile.

(Citește și: Când va fi demis omul de inteligența artificială?)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •