Un nou studiu arată că angajaţii ar renunţa la un sfert din venitul lor pe viaţă pentru acest lucru

Un nou studiu arata ca angajatii ar renunta la un sfert din venitul lor pe viata pentru acest lucru

Încercarea de a menține angajații motivați este una fără sfârșit. Dar căutarea este și mai dificilă atunci când ne dăm seama că 70% din angajați sunt de fapt neimplicaţi și nemotivaţi la locul de muncă.

Soluţia la această problemă se poate baza pe noi cercetări de la BetterUp. Studiul lor pe 2.285 de angajați arată că, în medie, angajații ar renunța la 23% din câștigurile lor viitoare totale în schimbul unui singur lucru, să muncească cu plăcere.

Dorința oamenilor de a renunța la aproape un sfert din venituri este remarcabilă, având în vedere că în medie 21% din venituri sunt alocate pentru locuință. Şi, se pare că elementele esenţiale vieții sunt alimentele, îmbrăcămintea, adăpostul și un loc de muncă la care să meargă cu plăcere și să simtă că aduc o contribuţie semnificativă.

Așadar, ca lider, cum poți crea cel mai bun cadru pentru o contribuţie semnificativă la locul de muncă pentru ceilalți (și pentru tine)? Iată șapte căi pentru a crește implicarea și motivarea echipei la locul de muncă:

1. Ajută-ți echipa să-și înțeleagă scopul și arată-le că munca lor contează.
Oferă-le timp angajaților tăi pentru a explora scopul a ceea ce fac. Un studiu în rândul echipajelor de salvare a arătat că aceștia au reacţionat mai bine atunci când li s-a povestit despre alte echipe care au salvat vieți, decât atunci când au învățat despre cum abilitățile de salvare le-ar aduce beneficii mai târziu în viață.

Așadar, adună povești despre modul în care munca angajaților tăi îi ajută pe alții și încurajează-i să-și împărtășească propriile povestiri. Reconfigurează munca pe care o desfășoară echipa ta, astfel încât ei să poată înțelege cum și de ce contează ceea ce contează.

2. Implică-te în crearea unui mediu de învățare care să stimuleze angajații și să maximizeze creșterea lor personală.
Fă loc pentru ca echipa ta să creeze și să își execute propriile planuri de învățare, oferind ajutor pe parcurs. Înțelege diferitele stiluri de învățare, fii răbdător și empatic în tot procesul de învățare (și tolerant la greșeli), investește în coaching pentru aceștia și oferă-le experiențe de creștere cu oportunități imediate de practică.

3. Asumă-ţi intenţia de a contribui la construirea stimei de sine, astfel încât ceilalți să se simtă valoroși și valorificaţi.
Nu subestima nici un nivel scăzut de stimă de sine de la locul de muncă. Studiile spun că 93% dintre angajați declară că au suferit din cauza unei lezări a respectul lor de sine în ultimul an, bazându-se pe ceva ce s-a întâmplat la locul de muncă.

Având intenția de a-i face pe angajați să se simtă apreciați ca indivizi, cresc șansele ca aceștia să se ridice la adevăratul lor potențial de la locul de muncă. Încrederea este urmată de competenţă.

Citește și 5 reguli pentru a deveni un bun manager

  •  
  •  
  •  
  •  
  •