Tehnici de vânzări pentru oamenii introvertiți

Tehnici de vanzari pentru oamenii introvertiti

Nu ne-am născut cu toții talentați în vânzări, extrovertiți, sociabili și deschiși. Unii dintre noi suntem introvertiți. Să vorbești cu străinii nu e ușor, mai ales dacă ești o persoană timidă. Probabil ideea te înspăimântă. Tocmai de asta, există câteva tehnici de vânzări pe care le poți pune în aplicare atunci când încerci să vinzi ceva. De exemplu, dacă încerci să vinzi un măr, aplică aceste principii:

Dacă mă ajuți, te ajut

Știi că cel căruia îi vinzi mărul vrea să îl cumpere, iar clientul știe că tu vrei să îi vinzi mărul. Fiecare dintre voi este în poziția în care face ceilulat o favoare.  Este un sentiment reciproc, dar trebuie să rămâi calm, să te bucuri de acest sentiment și să profiți de el, scrie entrepreneur.com 

Clientul are nevoie să te vadă ca pe o parte neutră și imparțială.  Au nevoie să știu că ești dispus să lupți pentru ei. Nu sări niciodată să oferi o înțelegere înainte să ți se ceară așa ceva. Așteaptă până ești sigur de direcția în care vor să se îndrepte.

Citește și: Cum să angajați cea mai potrivită echipă de vânzări

Tehnici de vânzări pentru introverți

Oferă-te să acționezi în numele lor. De exemplu, spune-le că îți vei întreba managerul dacă le poți acorda o reducere. Nu fii prea sigur că o vei obține, pentru că trebuie să îl faci pe client să se simtă special, să simtă că faci o excepție în cazul lui.

Privește-i în felul în care vor să fie priviți

Niciodată nu subestima puterea unui compliment. Are un efect psihologic interesant și previzibil, și persoana complimentată va vrea să se ridice la așteptările tale.

„E atât de reconfortant să vezi pe cineva mâncând sănătos, cu atât de multe restaurante fast food. E ca și cum aș vedea pe cineva la metrou că citește o carte, în loc să stea cu ochii în telefon. Și mă bucur tare mult când văd lucrurile astea mici, dar atât de importante”.

Citește și: Tehnici esențiale de creștere a conversiei vânzărilor online

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •