Ești încă șomer? Nu pentru mult timp

Esti inca somer? Nu pentru mult timp

Statisticile spun că, la 5 minute după absolvire, studenții intră în rândul șomerilor. De aceea, ne-am gândit că au nevoie de câteva idei despre cum ar putea să se prezinte mai bine în fața angajatorilor. Fie că te numeri printre aceștia, fie că ești în căutarea unui nou loc de muncă, acest articol este pentru tine.

Așadar, ai putea să iei în considerare aceste strategii-cheie propuse de către themuse.com, care ar pentru să te ajute să te faci remarcat.

Ai încredere în valoarea ta

Dacă nu te poți convinge nici măcar pe tine de valoarea ta, cum crezi că vei putea să îi convingi pe alții că ești un candidat încrezător și capabil? Nu te lăsa oprit de nimic și fii sigur că ai meritat oportunitățile pe care le-ai primit. Chiar dacă te afli într-o situație dificilă, atâta timp cât îți dorești să te dezvolți profesional și personal, ai toate șansele să reușești.

Fii atent la modul în care te prezinți pe rețelele sociale

Ai putea fi surprins să afli că angajatorii participă sau cel puțin monitorizează aceleași platforme online în care ești și tu. Chiar o persoană din HR, Anca Baniță, a recunoscut că, atunci când analizează o candidatură, îi urmărește și activitatea din online, pentru a vedea dacă se potrivește cu profilul companiei.

Așadar, poți să îți dezvolți un brand personal puternic dacă folosești aceleași rețele sociale pentru a te prezenta ca fiind o persoană pasionată și interesată de industria în care ești calificat sau care te interesează. Începe discuții interesante, distribuie articole relevante și discută despre altceva decât frustrările sau problemele personale, care nu își au locul într-un spațiu public.

Citește și: 5 elemente ale unui CV convingător

Stabilește-ți obiective pentru evenimentele de networking

Chiar dacă este greu să îți aduni toată energia pentru a participa la un eveniment de networking, fă-ți un plan cu mesajul pe care vrei să-l transmiți și ce ți-ai dori să realizezi. Nu merge acolo doar sperând că lucrurile vor decurge bine de la sine – este mult mai probabil ca aceasta să se întâmple doar dacă ești pregătit.

Cum vei comunica cine ești și care sunt scopurile tale? Cu cine vrei să te întâlnești acolo, neapărat? Cu ce informații vrei să pleci de acolo? Angajatorii vor să vadă oameni care demonstrează entuziasm, sunt deciși în privința traiectoriei profesionale pe care și-o doresc și fac un efort ca să se implice în eveniment și în conversații.

Adaugă valoare altor persoane

Atunci când ești în căutarea unui job și mergi la diverse evenimente, primul gând este să te întrebi ce poți să iei de acolo și pe cine poți să cunoști repede, ca să te ajute. Un mod de gândire mai constructiv ar fi să te întrebi cum poți tu să-i ajuți pe alții. Studiile au demonstrat că cei care merg pe principiul de a oferi sunt mult mai împliniți decât cei care întotdeauna caută să vadă ce au ei de câștigat dintr-o situație.

Așadar, îți vei face un mare serviciu dacă vei găsi toate oportunitățile de a ajuta și de a crea valoare pentru alții. Oferă, ca să primești! Această abordare ar putea să fie o răsplată pe termen lung, dar în cele mai neașteptate moduri, uneori. După cum vă spuneam într-un articol anterior, fii un un conector, oferă cât poți de mult rețelei tale. Conectează oamenii din cercul tău de prieteni, astfel încât să fie în beneficiul lor și așteaptă să vezi ce poate să se întâmple.

Învață să renunți

Deși așteptarea și incertitudinea pot fi destul de frustrante, încearcă să nu exagerezi cu apeluri și email-uri către angajatori. Desigur, este în regulă să îi contactezi după o perioadă de timp pe care ați stabilit-o de comun acord ca fiind necesară pentru procesul de recrutare. Metoda cea mai recomandată este să arăți la interviu tot ceea ce ai de oferit și să aștepți un răspuns. Dacă întârzie să apară, ar fi mai bine să renunți. Sunt încă multe alte oportunități deschise.

Perioada în care ești în căutarea unui loc de muncă îți poate solicita chiar și ultimul strop de energie și încredere pe care îl ai. Dar, cu o strategie, rezistență și convingere că ești cu adevărat valoros în ceea ce faci, o să fii remarcat într-un final.

Citește și: Cum poate fi îmbunătățit procesul de recrutare?

FOTO: TeroVesalainen/ pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •