Cum să folosești automatizarea pe social media în avantajul companiei tale

Cum sa folosesti automatizarea pe social media in avantajul companiei tale

În zilele noastre, fiecare afacere trebuie să mențină o prezență constantă în social media. Cu toate acestea, necesită mult timp și dedicare gestionarea conturilor de social media manual. Dar, datorită instrumentelor de automatizare pe social media, întreprinderile își pot menține profilurile actualizate cu conținut proaspăt, fără a petrece ore întregi pe rețelele sociale.

Citește și: 70% dintre manageri folosesc automatizarea şi AI pentru a îmbunătăţi afacerile

Cum să folosești automatizarea pe social media în avantajul companiei tale

De fapt, cercetările arată că marketerii care automatizează postările și anunțurile sociale pot economisi mai mult de șase ore pe săptămână.

În timp ce automatizarea rețelelor de socializare poate economisi timp prețios pentru branduri în programele lor aglomerate, exagerarea poate face ca acestea să pară impersonale. Prin adoptarea unei abordări „programează și uită de ea”, companiile riscă să-și înstrăineze clienții. Dacă o companie trimite un tweet de 10 ori pe zi, dar nu răspunde niciodată la întrebările clienților, aceasta va înstrăina cu siguranță piața țintă. Clienții văd social media ca un loc în care să interacționeze cu brandurile, însă trebuie să existe și elemente personale în abordarea postărilor.

Iată cum pot companiile utiliza automatizarea rețelelor de socializare fără a-și pierde atingerea personală și a-și dezamăgi clienții.

Fii receptiv

Doar pentru că întreprinderile folosesc automatizarea social media nu înseamnă că ar trebui să neglijeze să răspundă la comentarii și mesaje de la clienții lor. Companiile ar trebui să răspundă cât mai curând posibil atunci când există o interacțiune. Dacă așteaptă prea mult, este probabil ca potențialii sau clienții existenți să uite de ele, scrie business.com.

Evitarea de a răspunde clienților pe rețelele de socializare poate duce la pierderea veniturilor întreprinderilor. Un studiu realizat de Twitter arată că acei clienții care obțin un răspuns de la un brand pe rețeaua socială sunt dispuși să cheltuiască cu până la 20% mai mult și au șanse de 30% mai mari să recomande acel brand unei alte persoane.

Citește și: Cum îți poate ajuta automatizarea afacerea

Este important să ne amintim că nu există niciun înlocuitor pentru interacțiunea umană autentică – tehnologia ajunge acolo, dar avem o cale de urmat. De regulă, întreprinderile ar trebui să răspundă rapid la clienții lor și nu ar trebui să automatizeze niciodată orice comunicare între cei doi. Aceasta include răspunsuri automate și mesaje directe.

Dacă un mesaj apare târziu, atunci poți trimite un mesaj automat, explicând că la toate întrebările li se vor răspunde între orele 9 și 18 p.m. (EST) este acceptabil și anunță clientul când trebuie să aștepte un răspuns.

Alte companii folosesc mesaje automate pentru a răspunde la întrebări frecvente. Anumite chatbot-uri permit brandurilor să aleagă întrebări specifice, cum ar fi orele de depozitare, direcțiile etc., astfel încât, dacă un client dorește doar aceste informații, să le fie ușor de găsit. Cu toate acestea, trebuie să permiți întotdeauna utilizatorilor să aibă opțiunea de a vorbi cu cineva sau să poată pune o întrebare mai detaliată. În timp ce automatizarea ajută, unii clienți ar putea avea întrebări specifice.

În cazul automatizării conținutului social media, întreprinderile nu ar trebui să ignore descrierea lor. Oferirea unor linkuri externe ajută brandurile să se angajeze cu clienții în numeroase moduri.

Întreprinderile își pot conduce publicul să facă ceva prin includerea unui apel către acțiune în descrierile lor. În plus, legendele personalizate oferă voci brandurilor și le ajută să iasă în evidență față de concurenții lor, adăugând o notă personală conținutului lor. Clienții apreciază conținutul legat de evenimentele curente.

Citește și: Cum îți îmbunătățești prezența pe social media fără să-ți afecteze bugetul

De asemenea, brandurile pot personaliza răspunsurile celor care le trimit mesaje. În loc să trimiți același răspuns „Vă mulțumim că ne-ați trimis mesaj” tuturor, încercearcă să adăugi personalitatea brandului la răspunsuri. Unele companii încearcă să folosească umorul atunci când răspund, ceea ce nu este întotdeauna aplicabil, în special pentru mărcile B2B, dar ajută clienții să observe și să aprecieze că nu toate răspunsurile sunt standard și impersonale.

Brandurile nu ar trebui să subestimeze puterea unei legături mediatice de socializare.

Participă la conversații

Poate fi ușor să uiți să te angajezi în conversații personale atunci când automatizezi postări de social media; cu toate acestea, este esențial să monitorizezi discuțiile și să participi la ele.

Pe lângă răspunsurile la întrebări, întreprinderile ar trebui să își adauge părerile în conversații și să își demonstreze expertiza. Acest lucru le poate ajuta să construiască o relație mai puternică cu clienții și să crească fidelitatea brandului. De exemplu, în loc să redirecționezi un tweet, adaugă un răspuns sau o opinie personalizate.
În timp ce retweet-urile, like-urile și reacțiile sunt importante, adăugând un pic de personalizare va conta enorm. De asemenea, întreprinderile ar trebui să fie sigure că se vor angaja în conversații sociale în timp util pentru a rămâne relevante. Nu este nevoie să comentezi o postare de acum câteva luni; în schimb, concentrează-te pe postările de astăzi.

Adaugă postări pe fiecare canal

Întreprinderile care automatizează conținutul social media ar trebui să se concentreze pe platformele în care publicul lor este cel mai activ. Este important să ne amintim că fiecare platformă socială are reguli, trenduri și stiluri diferite, astfel încât întreprinderile trebuie să își facă timp pentru a scrie postări speciale pentru fiecare canal.

Citește și: Folosește social media pentru a îți crește afacerea

De exemplu, cele mai populare platforme sociale pentru agenții imobiliari sunt Facebook, Twitter și LinkedIn. Folosind un instrument de automatizare a rețelelor de socializare, acestea pot crea mesaje personalizate în avans pentru a se conecta cu clienții din fiecare rețea.

Twitter, de exemplu, are o limită de caractere pe care trebuie să le respecte întreprinderile, ceea ce înseamnă că postările ar trebui să fie scurte și de efect. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a împărtăși știri de ultimă oră și conținut de leadership gândit. Pe de altă parte, Facebook, permite mai mult loc pentru postări detaliate, iar utilizatorii preferă postările cu imagini și videoclipuri. Și atunci când planifică postări pe LinkedIn, companiile ar trebui să țină cont de faptul că postările cu infografie, articole și videoclipuri sunt populare pe acest canal.

Brandurile pot cădea în capcana spamului dacă folosesc hashtag-uri nerelevante și identice pe platforme precum Facebook sau LinkedIn. Acest lucru arată clar că întreprinderea pur și simplu a copiat și o postare fără a se deranja să o personalizeze pentru fiecare canal. În timp ce întreprinderile pot automatiza și partaja același conținut pe toate rețelele de socializare, este de preferat ca acest conținut să fie adaptat și personalizat pentru fiecare rețea socială.

Adaugă postări în timp util

Întreprinderile fac adesea greșeala de a automatiza toate postările pe social media. Când vor face acest lucru, automatizarea devine evidentă, iar publicul lor va fi, cel mai probabil, dezamăgit de lipsa de atingere personală a brandului. Întreprinderile ar trebui să construiască un conținut programat cu postări în timp util
Mărcile ar trebui să fie flexibile la automatizarea conținutului social, astfel încât să poată adăuga actualizări sau postări de ultim moment dacă apare ceva nou. Postarea live permite brandurilor să își adauge contribuția la tendințele relevante sau la noutățile de ultimă oră.

Este crucial să nu exagerăm cu postări automate sau să programăm conținutul prea mult în avans. Întreprinderile ar trebui să își planifice postările aproximativ o săptămână pentru a rămâne relevante și să poată să posteze conținut neautomatizat, în timp util.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •