Provocările procesului de recrutare în România

chestionarul intitulat “Provocari in procesul de recrutare”.

 

Provocările procesului de recrutare în România

Provocările procesului de recrutare în România

În industria IT, unul dintre cele mai active domenii în ceea ce privește numărul de noi locuri de muncă, cele mai multe poziții deschise se adresează specialiștilor (83%) și candidaților care au peste șapte ani de experiență (46%).

Pentru oamenii activi în recrutare, gradul de dificultate privind închiderea unei poziții variază în funcție de experiența pe care o deține candidatul. Astfel, aceștia consideră că cel mai ușor de recrutat este un student / proaspăt absolvent, iar cel mai dificil de recrutat este un senior, cu peste șapte ani de experiență.

Chestionarul “Provocări în procesul de recrutare” a fost promovat pe parcursul lunii iunie 2019 pe paginile MY HR Lab de Facebook, LinkedIn și Instagram. Au răspuns întrebărilor un număr de 104 profesioniști implicați în procesele de resurse umane. Dintre aceștia, 39% dintre respondenți lucrează în IT&C, 14% sunt angajați în companii active în domeniul serviciilor profesionale, 13% în producție, 12% în retail, 7% în industria BPO, 3% lucrează în companii din domeniul farma, 3% în construcții, în timp ce 9% lucrează în industrii precum: inginerie, media, oil&gas, logistică sau financiar. În ceea ce privește nivelul lor de experiență, 38% sunt specialiști (3-7 ani de experiență), 32% sunt seniori (peste șapte ani de experiență) și 31% sunt juniori (1-3 ani de experiență).

(Foto: Bill Strain, www.flickr.com))