Cum reuşesc anumiţi manageri să câștige respectul şi aprecierea unei noi echipe

Cum reusesc anumiti manageri sa castige respectul si aprecierea unei noi echipe

După ce a primit primul său rol de conducere, un manager de destăinuie: „Am petrecut întreg anul trecut pentru repara câteva greșeli nevinovate pe care le-am făcut în primele 20 de zile de când am început să lucrez cu noua mea echipă. Nu aveam idee că ar putea fi atât de greu. ”

Cucerirea unei echipe noi este extrem de dificilă. De fiecare dată când angajații trebuie să se adapteze la un nou manager, aceştia pot deveni vizibil mai „sensibili”. Oricât de delicat încerci să fii și oricât de mult ai încerca să eviți greșelile tipice pentru un nou manager, doar prin simpla ta prezenţă, poți trimite unde de șoc către echipă.

Nu o lua personal: este doar modul de funcţionare al echipelor. Introducerea oricărei persoane noi – inclusiv a unui lider – cere grupului să facă o resetare colectivă. Acestea fiind spuse, poți controla modul în care angajații tăi te cunosc şi te acceptă ca manager, iar noi îţi prezentăm cinci tactici dovedite.

  1. Sărbătoreşte realizările echipei

Familiarizează-te cu istoricul echipei, adresându-i fiecărei persoane o întrebare referitoare la cel mai mare motiv de mândrie de până acum. Întreabă-i despre succese (și eșecuri) și cum i-au afectat aceste evenimente. În timp ce afli acele lucruri care fac echipa mai puternică, sărbătoriți-le împreună. Există vreo tradiție care să recunoască cei mai performanți angajaţi sau atingere unui obiectiv? Dacă nu, fă din asta o tradiţie. Dacă toată lumea se bucură de o masă de prânz în echipă, după ce ceva important este finalizat sau dacă trimiţi un e-mail de felicitări în tot departamentul, e suficient, nu trebuie să simți că trebuie să stabileşti cele mai noi şi inovatoare modalități de a marca succesul echipei.

În plus, oamenii își vor aminti în primul rând ceea ce faci. Dacă începi prin recunoașterea a ceea ce funcționează şi nu prin a conduce cu critici, oamenii vor fi mai încântați să lucreze cu tine.

  1. Înțelege cultura echipei

Cultura – credințele, ipotezele și regulile nescrise care ghidează și formează comportamentul oamenilor – este un aspect sensibil. Fă tot ce poţi pentru a nu judeca, pe măsură ce afli mai multe.

Nimănui nu-i place să i se spună că a sa cultură este greșită sau cu probleme. De exemplu, poate că oamenii au obiceiul de a vorbi prin birou toată ziua și crezi că ar fi un mediu de lucru mai productiv dacă aceste convorbiri ar fi mutate online sau să dacă s-ar stabili intervale de timp clare, fixate în calendar.

Nu aplica o politică de lucru „fără întrerupere”, încă din prima zi. În timp ce obiectivul tău este de a ajuta pe toată lumea să lucreze mai eficient, ei te vor vedea ca pe cineva care își actualizează instantaneu fluxul de lucru.

O mișcare mai inteligentă este să aștepți și să discuți cu membrii echipei despre cum crezi că această schimbare va fi de ajutor. În loc să te grăbeşti să faci schimbări culturale, fă-ți timp pentru a face pe toată lumea să se simtă ca și cum ar fi o parte importantă din acele schimbări care vin să le aducă beneficii.

Citește și Pentru a fi un bun lider, trebuie să înveţi să delegi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •