Drenajul limfatic – curățarea corpului, detoxifiere și nu numai…[A]

Drenajul limfatic fizioterapeutic

De-a lungul timpului, am avut ocazia să tratez o gamă foarte largă de afecțiuni. Printre ele, s-au aflat și cazuri de o complexitate mai mare, cum ar fi cel din luna august a acestui an: o clientă mai veche m-a sunat să-mi spună că, în urma unei intervenții chirurgicale, are tot corpul umflat și plin de hematoame. Acestea îi acopereau o treime din suprafața corpului. Nu puteam să-mi imaginez așa ceva și, drept urmare, am chemat-o la salon. Abia când a venit am constatat amploarea și gravitatea problemei. Sincer, am fost puțin îngrijorat, pentru că situația părea să fie destul de gravă.

După ce am analizat opțiunile, i-am recomandat să începem un masaj de drenare limfatică. Am agreat felul în care se va desfășura această formă de terapie, am început să lucrez, încrezător fiind atât în beneficiile drenajului limfatic, cât și în abilitățile și experiența pe care le-am dobândit în efectuarea lui. După câteva ședințe, terapia a început să dea roade: corpul s-a dezumflat, iar hematoamele s-au estompat și și-au redus dimensiunile, ceea ce mi-a confirmat că alesesem tratamentul potrivit și m-a încurajat să continui pe această cale. În ultima parte a tratamentului, am ajuns la rezultate excelente, corpul a revenit la forma obișnuită, iar hematoamele au dispărut complet. Drept consecință, clientei mele i-a revenit încrederea în sine, recăpătându-și starea de bine și liniștea interioară.

În imaginile de mai jos puteți vedea rezultatele terapiei prin masaj limfatic aplicate pacientei mele.

Succesul obținut în acest caz m-a determinat să vă prezint în continuare câteva dintre beneficiile masajului limfatic, precum și afecțiunile în care dă cele mai bune rezultate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •