Drenajul limfatic – curățarea corpului, detoxifiere și nu numai…[A]

Drenajul limfatic fizioterapeutic

Cum te ajută drenajul limfatic

Multe persoane cred că detoxifierea corpului ține doar de dietă. Includerea masajului limfatic ca rutină săptămânală ajută la detoxifiere, cel puțin la fel de bine.

Drenajul limfatic ajută la ameliorarea stărilor de nervozitate și anxietate. În urma unui studiu efectuat în 2004, s-a observat o reducere a lor în urma acestui tip de masaj.

Drenajul limfatic stimulează sistemul de filtrare a corpului. S-a observat abilitatea drenajului limfatic de a stimula procesul de curățare a corpului, care poate fi încetinit de factori precum o dietă nepotrivită sau lipsa de mișcare.

Drenajul limfatic este o tehnică care acționează deosebit de eficient asupra circulației venoase și limfatice, cu efecte favorabile asupra dermei și în caz de celulită.

Drenajul limfatic este recomandat după un tratament de lipoaspirație, pentru o mai bună vindecare a edemelor și hematoamelor.

Pentru ce afecțiuni este recomandat masajul limfatic:

  • edeme post-traumatice și post-operatorii din fracturi, entorse, hematoame, algodistrofie, limfedemul brațului post-mastectomie;
  • afecțiuni de origine circulatorie: insuficiență venoasă, insuficiență limfatică, varice, ulcer varicos, celulită, sindrom Meniere;
  • afecțiuni reumatismale: cervicalgii, sindrom dureros lombar, periartrita scapulohumerală, coxartroză, gonartroză;
  • afecțiuni ale sistemului nervos: nevralgii (trigemen, facial, intercostal);
  • sechele după accident vascular cerebral, infirmitate motorie cerebrală, stres, insomnie, migrene
  • obezitate cu retenție hidrică.

Terapeutul Cătălin Ranteș practică masajul limfatic în cadrul salonului Slim Concept.

(Foto: Slim Concept)