Angajatorii sunt dispuși să aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari pentru atragerea talentelor

Angajatorii sunt dispusi sa aiba in vedere salarii cu pana la 15% mai mari pentru atragerea talentelor

Recomandările venite din partea angajaților sunt cea mai eficientă sursă de identificare a talentelor, consideră angajatorii din România, unii dintre ei fiind dispuși să aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari, pentru atragerea acestora.

Companiile se pregătesc în acest an să le plătească salarii mai mari angajaților din vânzări, HR, IT, producție și marketing/comunicare, conform studiului Randstad HR Trends, România 2018. Raportul, oferă informații cu privire la tendințele cu impact asupra practicilor de resurse umane și de recrutare din România în anul 2018. Ariile-cheie acoperite de acesta includ strategia privind capitalul uman, practicile de recrutare și retenția talentelor.

În acest an, mai mult de două treimi dintre companiile intervievate (71%) intenționează să facă angajări pentru posturi permanente, iar 47% au în plan să recruteze angajați pentru posturi temporare. Este de așteptat ca majoritatea noilor angajări să fie făcute pentru departamentele de vânzări, producție și IT.

Majoritatea respondenților (94%) se confruntă cu lipsa de calificare a candidaților. Lipsa experienței în industrie și a abilităților „soft” (comunicarea, munca în echipă și managementul echipelor) sunt cele mai frecvente bariere identificate de companii în procesul de căutare a candidaților potriviți.

Angajatorii sunt dispusi sa aiba in vedere salarii cu pana la 15% mai mari pentru atragerea talentelor

Atragerea talentelor: salariul și un program de lucru echilibrat, sunt cele mai importante 

Un pachet salarial competitiv este considerat cel mai important factor în atragerea de talente de top de către 74% dintre angajatorii chestionați. Este urmat îndeaproape de un bun echilibru între viața profesională și viața personală și un nivel ridicat de siguranță a locului de muncă. Elemente „soft”, precum un brand puternic de angajator și o misiune clară, cu un scop profund, sunt, de asemenea, apreciate ca fiind importante de peste 35% dintre respondenți.

Un pachet salarial necompetitiv este considerat principalul motiv pentru care companiile nu reușesc să atragă talentele potrivite. Acesta este urmat de un leadership slab și de lipsa oportunităților de dezvoltare a carierei în cadrul companiei.

Citește și România a început să importe forță de muncă

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •