Cum să le oferi încredere colegilor tăi și să construiești o echipă puternică

Cum sa le oferi incredere colegilor tai si sa construiesti o echipa puternica

Știi deja că încurajarea și sentimentul de responsabilizare conduc către o viață profesională mai fericită și mai productivă. Și, cu cât mediul este mai pozitiv, cu atât mai puțină cofeină veţi avea nevoie tu și echipa ta pentru a trece cu bine de o zi de muncă. Când este clar că ești apreciat, generezi propria ta energie.

Așadar, cum creezi acest mediu de lucru pozitiv? Mai jos, poţi găsi mai multe sfaturi care te pot ajuta să construiești o echipă productivă și fericită.

Progres, nu laudă
Conform acestei idei descoperite de cercetătorii de la Harvard Business Review, oamenii sunt mai motivați de propriul progres pe un proiect, decât de laudă. Dacă vrei să inspiri, un compliment este drăguţ, dar încurajarea pentru creștere este și mai potrivită.

Mai important decât feedback-ul este oferirea de suport. Arată-i echipei tale că vezi ce a realizat și înțelegi de ce ar putea avea nevoie pentru a-și face treaba. Apoi, ajută-i să-și îndeplinească obiectivele. Autorii studiului recomandă să le oferi din timpul tău și experiența ta de muncă. Încearcă să împărtășești cu ei o aplicație sau un instrument online pe care l-ai descoperit, ce ar putea accelera progresul lor. Doar asigură-te că nu insiști ca ei să lucreze într-un anumit mod.

Nu sta în calea lor. Încearcă să schimbi cerințele sau termenele limită. Echipa ta va ști că tu crezi în ea și că o răsplătești pentru munca grea, lucrând împreună atunci când e nevoie.

Când te simți încurajat și responsabilizat? Gândește-te la asta: de fapt, nimic din ceea ce faci nu este vreodată inutil. Un „loc de muncă excelent” la întâmplare ar putea ridica treptat nivelul de oxitocină, dar un flux constant de sprijin sub formă de timp, implicare personală și soluții reprezintă ceea ce te face cu adevărat să fii o forță pozitivă și puternică.

Citește și 4 ieşiri în afara biroului pe care trebuie să le planifici pentru a construi o echipă puternică