De ce e nevoie să-ți dezvolți propriul produs unic

Lucruri pe care antreprenorii trebuie sa le faca zilnic pentru a avea succes

Dacă vrei să atragi o parte mare din piață, să câștigi clienți și să obții vânzări mai mari, va trebui să îți dezvolți propriul produs. Cumpărarea și vânzarea de produse a fost întotdeauna simplă și ușoară. Stabilești ce fel de produs vrei să vinzi și obții acest produs de la mai mulți furnizori. Adaugi marjele și vinzi acest produs în magazinul tău de comerț electronic.

Acest proces funcționează pentru a obține experiență cu tranzacționarea produselor, dar nu vei putea fi niciodată un lider pe piață. Principalul motiv pentru care nu poți fi lider pe piață cu această strategie, este acela că produsele tale sunt deschise pentru oricine poate vinde. Pentru a depăși acest lucru și a îți îmbunătăți marjele, vei avea nevoie de un produs pe care numai tu îl poți vinde, scrie business.com.

Citește și: 3 strategii pentru a crea cel mai bun produs înainte de a-l lansa

Vestea bună este că nu trebuie să începi de la zero. Dacă ai deja clienți, vei înțelege ce caută. Înțelegând clienții, poți minimiza riscul de a dezvolta un produs pe care nu îl vrea nimeni.

De ce antreprenorii ar trebui să își dezvolte propriile produse?

Dezvoltarea unui produs nu este un concept nou. Mulți oameni s-au gândit să își dezvolte propriul produs, dar în cele din urmă s-au confruntat cu multe blocaje și nu aveau încrederea necesară pentru a continua. Motivul principal care conduce companiile de la tranzacționare, la dezvoltarea și vânzarea propriului produs are legătură cu limitările pe care le are tranzacționarea produsului. Când tranzacționezi produse, ai limitări și restricții pe care nu le poți controla.

Majoritatea antreprenorilor care s-au gândit să își dezvolte propriile produse au fost conduși în această direcție de câțiva declanșatori ai activității de tranzacționare. Aceste principale declanșatoare sunt:

Antreprenorii s-au săturat să fie ca ceilalți

Oricine poate vinde un produs pe care îl cumpără din altă parte. Ce face produsele atât de speciale, încât clienții să le cumpere de la tine și nu de unde le cumperi și tu?

Antreprenorii nu sunt capabili să-și dezvolte brandul

Posibilitatea de a furniza produse personalizate va îmbunătăți conștientizarea brandului. Oamenii ar avea mai degrabă ceva unic, mai degrabă decât un produs inundat pe piață, dar mulți vânzători diferiți.

Loialitate slabă a clienților

Când toată lumea are același produs, clienții tind să privească doar prețurile. Clienții devin mult mai fideli companiilor, dacă produsul satisface nevoilor lor.

Citește și: Fii propriul tău client înainte de a lansa un produs

Care sunt limitările cu care se confruntă antreprenorii atunci când își creează propriile produse?

Cerul nu este limita.

Poți vinde o anumită cantitate de produse numai datorită concurenței. Fabricile sunt capabile să vândă același produs la cât mai mulți clienți pe care îi pot găsi. Aceasta înseamnă că ai o prioritate foarte mică în ochii furnizorilor și a cumpărătorilor.

Producătorii fără produse se confruntă cu marje mici

Când oricine poate vinde același produs, cumpărătorii vor face ca acesta să fie o cursă de prețuri.

Antreprenorii nu au control asupra lanțului de aprovizionare

Când nu deții produsul pe care îl cumperi, ai foarte puțin control asupra a ceea ce poate fi adăugat la produs. Vei primi ceea ce furnizorul a făcut mai degrabă decât ceva făcut pentru tine și pentru clienții tăi.

Antreprenorii nu au aproape niciun nivel de conștientizare a mărcii

Ce te face unic atunci când vinzi ceva pe care oricine altcineva îl poate vinde? Brandul tău va fi uitat, deoarece nu poți furniza un produs unic. Motivul pentru care dezvoltarea unui produs este excelentă este pentru că oferă posibilitatea de a lua aceste limitări și de a le transforma în oportunități uriașe.

Toată lumea cunoaște greutățile care vin odată cu dezvoltarea unui produs. Cu toate acestea, dacă înțelegi clienții și concurenții tăi, petrecerea timpului necesar pentru dezvoltarea și lansarea propriului produs are un potențial imens. Vrei să iei aceste limitări și să le transformi în oportunități.

Care sunt oportunitățile pe care le deschizi atunci când dezvolți propriile produse?

Cerul este limita

Când dezvolți și lansezi cu succes propriul produs, nu există nicio limitare. Fiind singurul producător al acelui produs, asta îți oferă flexibilitatea de a merge să îți vinzi produsele către oricine, fără amenințarea unei prea mari concurențe.

Antreprenorii se bucură de marje mai mari

Deoarece ai creat un produs bazat pe feedback-ul clienților, aceștia vor fi dispuși să plătească mai mult pentru acel produs. Nimeni nu este capabil să vândă acest produs, astfel încât poți avea profituri mai mari.

Citește și: Milenarii: succesul unei companii depinde în egală măsura de satisfacţia angajaţilor şi de calitatea produselor şi serviciilor oferite

Producătorii de produse se bucură de mai mult control

Având controlul asupra produsului tău îți oferă flexibilitatea de a face orice modificări necesare pentru a îmbunătăți satisfacția clienților.

Cunoașterea brandului

Ascultarea clienților și lansarea produselor care sunt furnizate către ei vor crea automat clienți fideli.

Cum ar trebui întreprinzătorii să înceapă să își fabrice propriile produse?

Înainte de a continua, este important să înțelegem că dezvoltarea de succes a produsului are nevoie de contopirea a două tipuri de informații, nevoia și soluția.

Ai nevoie de informații

Aceasta este o persoană fizică sau o companie care știe exact ce lipsește piaței. Este posibil să nu înțeleagă cum să dezvolte sau să construiască, dar știu de ce are nevoie piața. Cel mai bun mod de a aduna aceste informații va fi discuția cu clienții și feedback-ul acestora.

Adună informații despre soluție

Ingineri, designeri, dezvoltatori sau o fabrică care are capacitatea de a înțelege care este nevoia și de a o transforma în ceva fizic- ei sunt persoanele care știu să implementeze o soluție.

Citește și: Strategii pentru a vinde un produs chiar și celor mai dificili prospecți

Pentru a dezvolta produsul perfect, soluția necesară trebuie să ofere o descriere perfectă a concepției lor pentru partea soluției. Nu uita că cei care fac soluția nu au o înțelegere perfectă a produsului tău, așa că trebuie să fii foarte detaliat cu descrierea și raționamentul din spatele nevoii de produs.

Există un mit potrivit căruia etapele de dezvoltare sunt lungi și solicitante, care de multe ori te lasă fără vlagă. Cu toate acestea, dacă urmezi pașii corecți și ai transparență totală între oamenii care înțeleg nevoile clienților și cei care modelează soluția, procesul va fi mai ușor. Când ajungi la pașii soluției, este posibil să nu fii tu liderul, dar ar trebui să înțelegi procesul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •