Liderii sunt sursa schimbării în organizație

Liderii sunt sursa schimbarii in organizatie

Viziunea unui lider de business este expresia a ceea ce compania nu este și el vrea că aceasta să devină. Soluția constă în efortul susținut de schimbare a felului în care arată prezentul companiei. Astfel, spunem că un lider este cu atât mai vizionar cu cât discrepanța dintre realitatea curentă și viziunea realității viitoare este mai mare. Și pentru că nu suntem obișnuiți să rezistăm unor discrepanțe mari pe perioade lungi de timp, schimbarea trebuie să fie rapidă, iar rezultatele – vizibile și predictibile.

Studii realizate de companii de consultanță globale arată că 77% dintre organizații spun că au un deficit de competențe de leadership în acest moment, iar 56% dintre acestea nu au capacitatea de a crește aceste competențe la nivelul echipelor lor de conducere. Pe de altă parte, doar 27% dintre lideri știu cum să transforme cultura organizațională a companiei.

Liderii sunt sursa schimbării în organizație_RO

Schimbarea culturii organizaționale este un act de curaj

Să luăm exemplul unei companii în care un lider își propune să facă o schimbare de cultură organizațională. La început, realitatea vechii culturi este copleșitor majoritară. Sâmburele de schimbare pe care liderul îl sădește poate să nu prindă rădăcini și se profilează drept încă o inițiativă îngropată. Viziunea poate să nu reziste fondului de așteptare. Ceea ce liderul a exprimat, trebuie să corespundă imediat faptelor, ca oamenii să creadă în schimbare. Să treci la fapte înseamnă curaj.

Reconcilierea dintre realitatea viitoare dorită și cea existentă este foarte greu de realizat. Pe de o parte există riscul de a compromite viziunea exprimată când nouă realitate nu se manifestă în scurt timp. Pe de altă parte există tentația de a trece indistinct la fapte, de a promite că realitatea schimbării este după colț și să nu se întâmple mare lucru. Abilitatea de a menține atenția pe provocările cheie împreună cu o comunicare autentică în cadrul companiei alcătuiesc soluția pentru această dilemă.

Citește și Cum poate o mentalitate de creștere să îţi transforme cariera