Cum să afli dacă ai gena de antreprenor?

Cum sa afli daca ai gena de antreprenor

Oamenii de știință au studiat rolul potențial pe care îl joacă genele în aptitudinile unei persoane pentru antreprenoriat. Noi am ales să vorbim despre 4 dintre ele, şi să te ajutăm să-ţi dai seama dacă ai o chemare clară spre antreprenoriat.

1. Foarte multă pasiune și curaj.

Pentru un antreprenor, începerea și construirea unei afaceri este o obsesie, nu doar un loc de muncă. Te consumă. Deşi ai fost dedicat în toate celelalte locuri de muncă, atunci când construiești ceva de la zero – când e „copilul tău”, ataşamentul şi implicarea se multiplică. O trăsătură importantă a unui întreprinzător este curajul. Lucrurile vor merge prost chiar dacă ai planurile atent elaborate. Fiecare zi vine cu o nouă provocare, iar ceea ce îi ține pe antreprenori activi este pasiunea pentru ceea ce au ales să facă. Trebuie să te trezești în fiecare dimineață pregătit pentru următorul pas, fie că e în picaj … sau unul de succes.

2. Un pic de nebunie.

Există într-adevăr ceva iraţional în renunțarea la un loc de muncă stabil pentru a deveni antreprenor. Şansele sunt din start împotriva ta. Multe afaceri merg pe pierdere, majoritatea antreprenorilor nu reușesc. Eşti confruntat cu aceste lucruri atunci când îţi lansezi cariera ca antreprenor. Astfel, trebuie să fii un pic nebun să îţi doreşti să devii un antreprenor, ştiind toate aceste lucruri. Te vei trezi în mijlocul nopții gândindu-te obsesiv la o problemă care implică compania ta.

Potențialul de a câştiga cu adevărat bine din punct de vedere financiar este un stimulent pentru înființarea unei companii, dar nu este întotdeauna ceea ce poate convinge pe cineva să devină antreprenor. Pentru mulți antreprenori, lansarea unei afaceri este mai mult decât o revenire monetară. Este vorba de a avea un impact, lăsând ceva în urmă, făcând ceva îndrăzneț – indiferent cât de nebunesc ar părea.

3. Vizualizarea viitorului … și a zilei următoare.

Modul în care priveşti și abordezi viitorul se schimbă când devii antreprenor, planurile pe termen mediu devenind într-un fel mai puțin importante. Acum, antreprenorii se gândesc în principal, la obiectivele pe termen lung și se concentrează pe ziua următoare. Majoritatea preocupărilor de zi cu zi pentru mulți proprietari de afaceri mici sunt: Avem suficiente fonduri pentru a acoperi operațiunile pentru trimestrul următor? Cheltuim prea mult sau prea puțin pe marketing? Avem suficient personal pentru a ține pasul cu creșterea? Cumva, planificările pe termen mediu dispar.

În trecut, probabil că te-ai gândit să devii director în anul următor sau să ajungi la un anumit obiectiv în următorii doi ani. Ca antreprenor, gândirea ta devine „construiesc acest lucru masiv, dar lasă-mă să trec de ziua de mâine”.

4. Cel mai bun și cel mai rău loc de muncă din lume.

Antreprenoriatul poate fi ca o plimbare cu rollercoaster-ul. Înălțimile te trezesc în moduri pe care nu le-ai experimentat niciodată. Minusurile te fac să vrei să te ascunzi sub un maldăr de acte. Dar, pentru mulţi antreprenori, aceasta este chemarea, ceea ce au iubit cel mai mult și, uneori, ce au urât cel mai mult. Dar ar face-o cu totul, din nou.

Sursa: Entrepreneur.com

Foto: Pixabay

Citește și Mircea Giurcă: “momondo are la bază un amestec rar de umanitate și tehnologie”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •