3 trenduri în HR de care fiecare antreprenor ar trebui să țină cont

3 trenduri in hr

Departamentul de resurse umane este foarte important în crearea unei culturi organizaționale puternice. Angajații reprezintă motorul unei companii și este esențial ca aceasta să fie atentă la nevoile lor. O modalitate prin care te poti asigura că oferi un mediu de lucru atractiv este să rămâi informat despre trendurile HR, în dezvoltare. Noi am identificat câteva care ți-ar putea fi de ajutor.

Procese mai rapide

Trăim într-o lume în care totul se mișcă foarte repede și acest lucru se datorează tehnologiei. Industria de HR nu este însă mai prejos. Aceleași așteptări există și referitor la rapiditate. Angajații nu mai așteaptă cu răbdare informații despre jobul lor, precum programul de muncă sau beneficiile oferite. Astăzi, departamentul de HR se folosește de tehnologie pentru a le oferi angajaților posibilitatea de a accesa rapid și eficient informațiile de care au nevoie. Angajații nu mai așteaptă, iar membrii departamentului de HR pot investi timpul salvat în alte proiecte.

Colectarea datelor

Multe companii de succes au adoptat această metodă, inclusiv Google sau Amazon. Aceasta constă în a solicita feedback de la angajați, cu scopul de a colecta date, care să ajute compania să înțeleagă mai bine modul în care se simt angajații în firmă. Google apelează la studii calitative și cantitative pentru a colecta informații și se folosește de acestea pentru a dezvolta programe care să ajute la creșterea satisfacției angajaților. Întrebările din cadrul unor astfel de studii variază: de la curățenia din cadrul companiei, până la relația cu superiorii. Astfel, compania este constant informată în legătură cu opiniile angajaților și poate acționa în consecință.

Angajații, ambasadorii brandului companiei

Dincolo de clienții pe care o companie îi are, angajații sunt noii ambasadori de brand. Aceștia au o voce puternică și pot promova compania în exterior. Dacă sunt nemulțumiți, inevitabil, vor transmite aceste informații și celor din jur. Însă, dacă apreciază compania în care lucrează, acest lucru poate deveni foarte avantajos pentru antreprenori. Recomandarea pe care o face cineva din interior este cu mult mai valoroasă decât niște review-uri pe un website. Așadar, dă o mare atenție angajaților tăi! Cu cât vor fi mai mulțumiți, cu atât compania ta va avea mai mult de câștigat.

Citește și Automatizarea va schimba piața forței de muncă din România

Pentru a-ți menține angajații mulțumiți, este esențial să îi cunoști. Investește timp și bani pentru a face acest lucru și pentru a-i vedea mulțumiți. Folosește-te de tehnologie pentru a realiza asta și pentru a fi mai eficient.

Foto: Unsplash

Sursa: www.allbusiness.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •