4 beneficii care motivează angajații

beneficii care motiveaza angajatii

Beneficiile oferite angajaților astăzi sunt dintre cele mai diverse. Dacă la început era suficient o masă de biliard, niște gustări gratuite sau o primă de Crăciun, astăzi, angajații au nevoie de beneficii cu un mai mare impact asupra vieții lor. Dacă dorești să îți păstrezi angajații o perioadă lungă de timp, oferă-le acestora beneficii care să aibă un rol semnificativ in viața lor. Iată câteva exemple, conform www.entrepreneur.com.

Sănătate

Chiar și cu o asigurare de sănătate, angajații sunt preocupați de sănătatea lor și a familiei lor. Sunt îngrijorați de costuri neprevăzute, pe care nu le pot acoperi sau au nelămuriri constante, la care nu primesc răspunsuri. În acest caz, specialiștii în HR sfătuiesc să se ofere accesul la o platformă online, care conectează angajatul cu un medic. Astfel, angajatul poate întreba un specialist, care îl poate sfătui ceea ce trebuie să facă, salvând timp și resurse. O astfel de platformă le aduce angajaților liniște, știind că pot apela oricând au nevoie, cu minimul de efort, la un specialist.

Puncte pe card

Orice angajat are un card al companiei, pe care îl folosește în scopuri profesionale. Sunt companii care oferă punctele acumulate pe aceste carduri, în urma achizițiilor făcute, angajaților. Astfel, aceștia primesc un bonus în puncte, pe care îl pot folosi cum cred de cuviință. O idee bună ar fi să creați un colț în companie, unde angajații să arate ce anume vor să achiziționeze cu punctele pe care le salvează. Poate fi o călătorie, un telefon sau un articol de îmbrăcăminte. În acest mod, ei pot urmări cât de aproape sunt de scopul lor și rămân motivați.

Deplasare în străinătate

Călătoria nu oferă aceeași experiență ca cea de a locui și munci în altă țară. De aceea, sunt companii care oferă posibilitatea angajaților de a munci o perioadă determinată de timp într-unul dintre birourile lor din străinătate, cu toate costurile incluse. Aceștia organizează programe de schimb intercultural, în care un angajat îi ia locul altuia în altă țară. Astfel, pe lângă faptul că oferiți angajaților o experiență inedită, aceștia vor veni cu noi informații și competențe dobândite în alt mediu organizațional, care pot fi benefice pentru dezvoltarea business-ului la nivel local.

Odihnă

Un angajat fericit este unul odihnit. Mulți angajați însă se plâng de lipsa somnului, ceea ce îi face mai puțin productivi la locul de muncă. De aceea, multe companii au creat un spațiu dedicat somnului în cadrul companiei. Acolo, angajații se pot odihni ori de câte ori simt nevoia, fără ca cineva să-i admonesteze. Astfel, vor avea mai mult energie și productivitatea lor va crește. În plus, angajații vor aprecia flexibilitatea angajatorului, care poate accepta faptul că se simt obosiți și îi ajută în acest sens.

Citește și 4 motive pentru care angajaţii demisionează

Foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •