Cum să stăpânești arta vânzărilor în pași simpli

Cum sa stapanesti arta vanzarilor in pasi simpli

Temerile de vânzări sunt comune, dar depășirea acestor temeri este necesară pentru a reuși în afaceri, deoarece va trebui întotdeauna să vinzi ceva pentru a supraviețui. Iată cele mai frecvente cinci temeri în vânzări și cum să le eviți pe fiecare:

1. Teama de respingere.

Deși aceasta este o frică puternică, trebuie să înveți cum să treci peste ea repede. Până la urmă, a fi respins de un potențial client nu a omorât pe nimeni încă! În privința vânzărilor, cel mai bun mod de a depăși teama de respingere este de a înțelege că este doar o parte a procesului. Vânzările sunt pur și simplu o ofertă sau o oportunitate. Este o provocare doar atunci când este făcută ineficient, cum ar fi atunci când cineva este nepoliticos sau intruziv.

Citește și: Modalități ieftine de a crește veniturile

2. Teama de obiecții

Mulți proprietari de afaceri nu au o echipă de vânzări dedicată, așa că trebuie să își asume rolul. Cheia este să înțelegi ce împiedică un potențial client să ia decizia de a cumpăra și apoi să nu o iei personal. După ce știi de ce potențialul client ezită, poți răspunde la această obiecție. Când practici în prealabil obiecțiile, vei ști să răspunzii aproape la orice ar avea clienții de obiectat. De exemplu, un client poate spune: „Serviciile dvs. costă prea mult”. Pentru a depăși această obiecție, poți să justifici costul prin descompunerea investiției totale în bucăți mai mici, astfel încât să se poată vedea valoarea și de ce prețul este justificat, scrie entrepreneur.com.

3. Frica de schimbare.

Când piața se schimbă, se schimbă și vânzările. Cumpărătorul de astăzi este mai educat și nu dorește să îi fie promovate insistent produse. Dar cumpărătorul dorește să investească într-un consilier de încredere sau un serviciu excelent. Cel mai bun mod de a depăși teama modului în care s-au schimbat vânzările este să te gândești la o schimbare profundă și la impactul pe care l-a avut într-un alt domeniu al vieții tale. Acest lucru te va ajuta să devii mai puțin fricos în a încerca ceva nou și te va ajuta să câștigi încrederea de care ai nevoie pentru a schimba lucrurile.

Citește și: Cum să devii un profesionist de succes în vânzări

4. Teama de a vorbi la telefon.

Unii oameni sunt intimidați de ideea că trebuie să ridice telefonul și să ajungă la potențialii clienți. Această teamă provine din sentimentul că plictisești pe cineva. Pentru a trece peste asta, evită apelurile monotone și încearcă mai întâi să programezi un timp de apel cu perspectiva. Asta anulează procesul de apelare și îți permite să te pregătești pentru apel în avans. Solicitând clientului să stabiliți o zi și o oră la care sunt complet disponibili pentru a vă asculta.

5. Teama de a cere.

De ce unii vânzători continuă să vorbească despre produs sau serviciu în loc să solicite clienților să îl cumpere? Această teamă te pune într-o poziție în care potențialul client trebuie să depună eforturi pentru a lua o decizie. Când se întâmplă acest lucru, nu există nicio ofertă și fără o ofertă de închidere, nu există nicio vânzare. Dacă ai depășit toate perspectivele, obiecțiile și ai prezentat o soluție în termeni care au sens pentru potențialul tău client, ai atins obiectivul și ai câștigat complet dreptul de a cere vânzarea cu încredere.

Citește și: Tendințe în comerțul electronic pentru 2020

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •