Fiecare afacere, chiar și una consacrată, va experimenta o scădere a vânzărilor la un moment dat în timpul existenței sale. Chiar și cu produse sau servicii superioare, un brand puternic și o echipă muncitoare de angajați, o afacere se poate strădui să aducă clienți noi sau oferte și să experimenteze un platou mai larg de vânzări.
O încetinire a vânzărilor poate fi catastrofală pentru întreprinderile care sunt abia la început. Capacitatea de a genera venituri suficiente din vânzări este un factor determinant de creștere pentru o afacere. De asemenea, este o măsură esențială care este utilizată pentru a măsura rentabilitatea afacerii dvs., lucru pe care investitorii, creditorii și alte părți interesate îl vor privi cu atenție atunci când vor decide dacă ar trebui să fie parteneri cu dvs, scrie business.com.
Citește și: Veniturile şi situaţia financiară nu conduc spre prosperitate
Așadar, pentru întreprinderile care caută modalități de a stimula veniturile fără a trebui să pompeze sume importante de capital în operațiunile lor de business, iată câteva modalități ieftine care vă vor ajuta:
1. Creați o strategie de vânzare orientată spre creștere.
O strategie eficientă de vânzare este elementul de viață al oricărui proiect profitabil. Fără asta, reprezentanțele dvs. de vânzări se vor împiedica de obstacole, adesea luând decizii bazate pe impulsuri și câștiguri pe termen scurt, în loc să se bazeze pe obiective pe termen lung, așa cum ar fi de obicei descris în strategia de vânzări.
O strategie de vânzare bună are adesea un punct de plecare și un punct de vedere clar. Începeți să evaluați unde se află afacerea dvs., în special în ceea ce privește procesul de vânzări general. Indicatorii cheie de reperat aici includ vânzările totale în ultimul an, numărul de clienți noi și achizițiile repetate, pe care clienții le-au făcut și produselr sau serviciile care au avut cele mai scurte cicluri de vânzări.
Apoi, puteți utiliza acești indicatori pentru a crea un profil de client ideal pe care reprezentanții dvs. de vânzări îl pot utiliza ulterior pentru a viza clienții potențiali cu cele mai mari șanse de conversie și repetare a afacerilor. Profilul dvs. de client, însoțit de o analiză SWOT aprofundată, ar trebui să vă ajute să vă propuneți obiective clare de venit și o pâlnie de vânzare eficientă personalizată pentru fiecare dintre reprezentanții dvs. de vânzări, care arată cum intenționează să genereze oportunități.
Citește și: Nivelul de fericire este direct proporțional cu veniturile numai până la un punct
2. Reevaluați modelul dvs. de afaceri.
Uneori, singurul mod de a trece printr-un platou de vânzări este pur și simplu ieșind din zona de confort. Aceasta poate implica orice, de la simple schimbări de comportament în jurul biroului până la o revizuire completă a unora dintre funcțiile de bază ale activității dvs. care lucrează împotriva generarii de venituri.
Dacă nu ați lucrat niciodată cu vreun canal de socializare sau dacă v-ați limitat la Facebook sau Twitter, s-ar putea să fie momentul să vă extindeți orizonturile și să analizați cum puteți utiliza social media pentru a vă scoate afacerea dintr-o rută de vânzări.
3. Optimizați-vă infrastructura de plăți.
Magazinele online continuă să sufere rate uimitoare de abandonare a coșurilor, două treimi dintre cumpărători renunțând la coșurile de cumpărături în faza de plată. În consecință, etapa de plată a unui magazin online sau fizic prezintă o mulțime de oportunități simple și ieftine pentru stimularea vânzărilor.
La nivel de bază, sunt multe de câștigat, oferindu-le clienților posibilitatea de a alege atunci când vine vorba de metodele de plată. Cu toate acestea, aveți grijă să nu creșteți complexitatea paginii de plată oferind prea multe opțiuni de logare sau înregistrare pentru client. Încorporează elemente de design care vă vor încuraja clienții în alegerea metodei de plată preferate suficient de devreme, astfel încât să aveți ocazia să ascundeți tot ce nu este relevant pentru ei.
O altă tactică puțin cunoscută pentru stimularea vânzărilor în această etapă este prin încorporarea finanțării ca opțiune de plată. Conform cercetărilor realizate de Currency, o platformă de plăți online, întreprinderile care au oferit finanțare la punctul de plată au crescut media cumpărăturilor cu 15%, ceea ce facilitează compania în atingerea obiectivelor sale de vânzare.
Citește și: O echipă motivată aduce venituri și cu 250% mai mari
De asemenea, este important să acordăm o atenție deosebită securității în timpul plăților și la punctul de colectare a datelor. Clienții dvs. vor avea mai multe șanse să plătească sau să le ofere companiei datele lor atunci când se simt suficient de în siguranță pentru a face acest lucru, datorită valului crescut de infracțiuni cibernetice din spațiul digital. Un raport de securitate cibernetică a constatat că întreprinderile mici au suportat, în medie, cel puțin 2,2 milioane USD în costuri asociate criminalității informatice, un număr semnificativ pentru comercianții care doresc să crească profiturile.
4. Colectați și analizați datele.
Când afacerea dvs. are infrastructura pentru a colecta și analiza date, poate lua decizii mai bune în ceea ce privește multe procese cruciale de afaceri, inclusiv gestionarea stocurilor și strategiile de stabilire a prețurilor, care pot contribui la creșterea veniturilor.
Colectarea de date într-un terminal de vânzare sau în diferite puncte de pe site-ul dvs. de comerț electronic vă permite compania dvs. să obțină informații despre multe elemente care contribuie la creșterea veniturilor din întreprinderea dvs., inclusiv ce elemente sunt cele mai puțin populare, cât de mult timp vizitatorii site-ului web petrec pe fiecare pagină a site-ului dvs. web, pe ce pagini ale magazinului dvs. de e-commerce petrec cel mai mult timp și așa mai departe. Toate aceste statistici vă pot oferi o idee mai bună despre cele mai valoroase produse, pagini web și clienți, inclusiv demografia lor.
Citește și: Ce trebuie să știi înainte de a îți vinde afacerea
Aceste date pot fi utilizate pentru a crea strategii de afaceri vizate care vă promovează cele mai populare produse. Puteți utiliza datele pentru a direcționa potențialii clienți către paginile cele mai populare de pe site-ul dvs. web, utilizând aceleași informații pentru a identifica cei mai valoroși clienți. Apoi, puteți extinde oferte speciale la datele demografice care este cel mai probabil să cheltuiți bani în afacerea dvs., îmbunătățind astfel șansele dvs. de a închide vânzările și de a stimula linia de jos.