Maryse Peach: ”Dacă îți spun ceva, este adevărat pentru mine. Dar dacă descoperi singur, este adevărat pentru tine”

Cand spunem ca jucam o simulare de business, urmarim un proces de afaceri realist

Pe data de 30 mai 2019, Interact a organizat un nou eveniment, intitulat “CEO for a Day”. Profitând de prezența la București a Marysei Peach, moderator al simulării de business (Business Today International – Africa de Sud), Georgeta Dendrino (CEO Interact) i-a luat un interviu, pe care îl puteți citi în continuare.

Maryse, te rog, mai întâi, câteva cuvinte despre tine…

Sunt un suflet tânăr. Soție și mamă. Sunt din Africa de Sud. Am mare noroc să trăiesc în Southern Cape. Sunt trainer, facilitator și foarte pasionată de ceea ce fac. Sunt o norocoasă că îmi place jobul meu, care nu este muncă propriu-zisă.

Mai ales că ai ocazia să călătorești des…

În ultima vreme am călătorit mult, ceea ce a fost o adevărată revelație pentru mine. Este o experiență minunată și mă consider privilegiată. Am fost de curând în Pakistan, în India, iar acum, în România. A fost minunat!

Aș vrea să știu care este părerea ta despre echipele cu care ai lucrat la evenimentul „CEO pentru o zi”?

Ca să fiu sinceră, am avut mari emoții, pentru că în primele 30 de minute mi se părea că nu reușesc să mă conectez cu cei prezenți. Și am început să mă panichez. Apoi, brusc, a apărut o energie în sală; oamenii erau implicați, negociau, discutau și dezbăteau ce-ar fi dacă ar face așa sau așa. Și a fost pur și simplu extraordinar… Mi se face și acum pielea de găină când vorbesc despre asta. A fost o energie aproape palpabilă. Oamenii din toate industriile pe care îi aveam acolo, de la turism la petrol, de la camioane, la telecom, erau implicați, absorbiți chiar, entuziasmați și… da, au luat-o în serios și a fost o zi bună.

Care este diferența dintre un training clasic și o simulare de business?

Într-un training clasic, uneori, este ca un fel de „moarte prin PowerPoint”. Cineva stă în față, vorbește monoton și toată lumea adoarme. În simulările noastre, oamenii descoperă, deoarece iau deciziile pe care le-ar lua în mod obișnuit în business-ul real. Așadar, oamenii descoperă singuri. Filosofia noastră, la Business Today, este: ”Dacă îți spun ceva, este adevărat pentru mine. Dar dacă descoperi singur, este adevărat pentru tine”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •