Maryse Peach: ”Dacă îți spun ceva, este adevărat pentru mine. Dar dacă descoperi singur, este adevărat pentru tine”

Cand spunem ca jucam o simulare de business, urmarim un proces de afaceri realist

Întregul program constă în a te juca?

Cu siguranță că nu. Când spunem că jucăm o simulare de business, urmărim un proces de afaceri realist. Asta ar fi 30% din timp. Următoarele 30 de procente, facem exerciții care consolidează ceea ce facem în simulare. Iar 40% din timp, îl petrecem transferând la realitate. Și aici discutăm, analizăm și descoasem și evaluăm de ce am obținut rezultatele pe care le-am obținut. Care au fost deciziile care au dus la ele? Și, atunci când ne întoarcem la birou, ce vom aplica în propriul nostru mediu? Are sens?

Cum le este de folos simularea celor din HR?

Din câte știu eu, HR-ul este din ce în ce mai mult, mai ales în zona de L&D, custodele învățării în business, iar business-ul este clientul HR-ului. Și cât de minunat ar fi dacă ar avea o înțelegere de business și ar putea simți greutățile colegilor lui, ceea ce i-ar permite să ofere business-ului exact lucrurile de care are nevoie!

În egală măsură, nu ar fi minunat dacă și cei din business ar înțelege greutățile celor din HR?

Total de acord. De aceea am conceput un rol pentru HR în simulare. De fapt, le acoperim pe toate. Întotdeauna rugăm participanții și echipa să aleagă o poziție de vânzări și marketing, una de operațiuni, una de HR și una de finanțe. În designul simulării, încercăm să acoperim toate rolurile din business.

Cursanții pot lua același rol pe care îl au în viața de zi cu zi?

Nu. Care ar fi sensul, dacă facem aceleași lucruri? Știi care e partea frumoasă a simulărilor? Este ca la groapa cu nisip: ocazia ta de a fi la locul de joacă și de a te juca. Înveți, dar te și distrezi în același timp. Și ne-am distrat ieri pe cinste, nu-i așa? Am râs mult.