Cum să supraviețuiești unei perioade financiare dificile

Cum sa supravietuiesti unei perioade financiare dificile

Recesiunile se pot lovi în orice moment și nu există o modalitate reală de a le evita. Mai ales ca proprietar de afacere, trebuie să te gândești la faptul că vei fi afectat de acestea într-un fel sau altul. Cu toate astea, cu siguranță te poți pregăti mai bine pentru o situație de genul acesta. Supraviețuirea unei recesiuni din perspectiva unei microîntreprinderi este doar o problemă de a ști care sunt opțiunile și de a le folosi cu înțelepciune.

1. Cunoaște-ți situația

Cel mai important lucru în acest tip de situații este să înțelegem cum funcționează lucrurile. Există multe modalități de a obține o imagine de ansamblu detaliată a operațiunilor curente și este important să folosim tehnologia modernă la potențialul său maxim în această privință. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți operațiuni financiare mai complexe care se întind pe mai multe domenii, scrie business.com.

Citește și: Companiile trebuie să se pregătească pentru următoarea criză economică

2. Așteaptă-te la scăderi treptate

Nu este rezonabil să te aștepți ca piața să înceapă să se stabilizeze imediat. De fapt, atunci când treci printr-o recesiune, este foarte important să acorzi atenție modului în care piața se schimbă și să presupui că va merge într-o direcție mai proastă la fiecare pas. Acest lucru este destul de normal în situații de genul acesta și, din păcate, nu poți face multe pentru a proteja compania împotriva impactului recesiunii pe termen lung. Cu toate acestea, pur și simplu presupunând că lucrurile vor fi rele în viitor, nu vei putea să rămâneți în siguranță.

3. Apelează la economiile de urgență

Un cont sănătos de economii este întotdeauna o idee bună în orice caz, dar mai ales atunci când conduci o afacere mică. Este important să păstrezi economiile în orice moment și să le contabilizezi. Nu îți fie teamă să le folosești, dar asigură-te că poți recupera ceea ce ai scos cât mai repede. Întregul punct al economiilor este de a le avea mereu la dispoziție, iar golirea lor fără un plan de a le a pune înapoi este o greșeală majoră pe care unii începători tind să o facă. Ar trebui să ai un plan pentru restabilirea banilor imediat și aceasta ar trebui să fie prioritatea ta- nu amâna acest lucru în niciun fel, deoarece acest lucru te poate costa mult pe termen lung. Nu știi niciodată dacă ai putea avea nevoie de acele economii pentru ceva și mai important mâine.

Citește și: Cei mai bogați oameni din lume se așteaptă la o recesiune în 2020

4. Ia în considerare acordarea unui împrumut

Un împrumut este o altă opțiune bună dacă vrei să treci rapid prin situație. Desigur, un împrumut trebuie, de asemenea, utilizat în mod responsabil, pentru că te poate pune într-ol situație și mai gravă dacă nu ești atent.  Un împrumut personal poate fi uneori mai ușor de obținut și totuși te poate ajuta să rezolvi diferența. Lucrurile importante sunt că ai un plan solid de rambursare a împrumutului și că îl respecți efectiv. Dacă observi că rămâi în urmă, asigurați-te că discuți cu creditorul și îi explici situația. Aceste lucruri se întâmplă, dar este important să avertizezi creditorul cât mai devreme, astfel încât să poată lua toate măsurile pe care le consideră necesare pentru a preveni deteriorarea situației în continuare.

5. Taie unde e surplus

Este o idee bună să începi să te gândești la cum poți economisi niște bani prin optimizarea cheltuielilor tale. Există multe lucruri pe care le-ai putea face în acest sens, iar unele dintre ele nu sunt imediat evidente. Ar trebui să te gândești să reduci puțin lucrurile și să îți muți biroul în propria casă, cel puțin temporar. Acest lucru îți poate permite să economisești pe o mulțime de lucruri și poate face întregul proces mai neted și mai eficient pentru tine în perioada de recesiune.

Citește și: Pierdut client. Găsitorului – bună recompensă

6. Analizează-ți progresul

Asigură-te că ai o imagine de ansamblu obiectivă asupra punctului în care te afli. Când treci printr-o recesiune, e ușor să crezi că nu te descurci deloc bine, când în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Acest lucru se întâmplă adesea pentru că vezi alte companii pe piață cu performanțe slabe și e ușor să ai aceeași impresie despre propria ta afacere. Dar cât timp cât ții evidența operațiunilor prin intermediul unor instrumente analitice obiective, nu trebuie să fie cazul.

7. Pregătește-te pentru recuperare

Pune la punct un un sistem pe care îl urmezi în timpul recuperării companiei tale și asigură-te că toți angajații se află pe aceeași pagină cu privire la ceea ce trebuie făcut în viitorul apropiat. Deoarece în unele cazuri, vor fi necesare anumite sacrificii și este important să te asiguri că toată lumea este conștientă de această situație.

Citește și: Cum pot supraviețui antreprenorii următoarei recesiuni

Nu trebuie să vă fie frică de recesiune. Până la urmă, întreaga piață trece prin aceleași probleme ca și tine, iar alte companii trebuie să se alinieze și la acea situație. Dacă îți joci cărțile corect, o afacere poate ieși mult mai puternică după o recesiune. Încetul cu încetul, vei reface poziția companiei tale pe piață.

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •