Procesul în 4 pași care te scapă de stres permanent

HPDI: Doar 22% dintre companiile din Romania investesc in traininguri de gestionare a sindromului burnout

Nu există niciun truc magic pentru eliminarea tuturor simptomelor de stres și prevenirea acestuia, așa că este important să experimentăm în continuare ceea ce funcționează pentru fiecare dintre noi. De-a lungul timpului, veți descoperi că puteți ține în frâu acest sentiment, scrie entrepreneur.com

1. Aprindeți

Este ușor de perceput stresul ca parte naturală a vieții, o forță inevitabilă și incontrolabilă. Dar trebuie să depuneți eforturi pentru schimbări pozitive. Trebuie să fiți dispus să depuneți un efort conștient pentru a privi profund în interiorul și în afara dvs. În încercarea dvs. de a deveni un lider eficient, trebuie să aspirați să abordați stresul la nivel individual și organizațional, recunoscând că primul trebuie abordat înaintea celui de-al doilea.

Citește și: Moduri prin care manageriezi stresul

2. Inițiați

După ce sunteți dispus să abordați stresul, următoarea întrebare este „Cum fac asta?” Tratarea stresului necesită o abordare multiplă. La nivel personal, trebuie să vă identificați factorii de stres interni, cum ar fi pesimismul sau perfecționismul, și factorii de stres externi, cum ar fi clienții nemulțumiți sau resursele insuficiente. La nivel organizațional, trebuie să existe un grad similar de conștientizare. Puteți diagnostica stresul utilizând evaluări, sondaje, interviuri și alte mijloace pentru a înțelege cu adevărat natura problemei.

Pentru a iniția un efort de succes în gestionarea stresului, recunoașterea este critică. Tehnici precum întrebarea „Care este cel mai rău care se poate întâmpla?” vă pot motiva să luați măsuri.

Citește și: Cum reducem stresul când ne simțim copleșiți?

Liderii eficienți manageriază stresului profitând de neuroplasticitatea creierului. Cercetările indică faptul că daunele provocate de stres pot fi reparate și că orice creier poate fi reîncărcat. Pentru a-și lua adio cu adevărat de stres, liderii trebuie să-l atace din cinci unghiuri: cognitiv, emoțional, interpersonal, fizic și spiritual. Jocurile logice sau provocările de memorie vă pot îmbunătăți capacitatea de concentrare și de a vă aminti informațiile cheie și vă pot îmbunătăți funcționarea cognitivă. Ascultarea îmbunătățită, conștientizarea de sine și recunoașterea perspectivei vă permit să câștigați niveluri ridicate de inteligență emoțională și sporesc capacitatea emoțională. Abilitățile sociale sporite vă consolidează relațiile interpersonale și vă îmbunătățesc moralul echipei. Concentrați-vă pe exerciții fizice, nopți de somn mai bune și diete sănătoase, care vă îmbunătățesc nivelul de energie și funcționarea fizică. În cele din urmă, meditația și alte ritualuri spirituale sunt esențiale pentru o minte limpede.

Citește și: 6 sfaturi pentru a scăpa de stress la locul de muncă

Toate aceste sfaturi permit liderilor să-și înceapă efortul de rezistență la stres și să-și dea seama cum vor face față stresului zilnic. Aceasta este adesea cea mai dificilă parte a procesului, deoarece este un teritoriu necunoscut și necesită multă răbdare. Cu un efort dedicat, puteți reuși. Tot ce trebuie să faceți este să începeți.

3. Implementați

Pe măsură ce liderii continuă în căutarea lor, ei trebuie să pună la punct un plan pentru a face față stresului zilnic. Aceasta este faza de implementare. O componentă cheie a implementării implică prevenirea. În timp ce liderii trebuie să învețe să facă față stresului, ei trebuie, de asemenea, să pună în aplicare strategii pentru a preveni stresul. La nivel organizațional, implementarea cu succes are multe componente și este cel mai bine facilitată de un coach.

Citește și: Cum să elimini stresul ca să te concentrezi pe ce e important

4. Inspirați

Obiectivul final al unui lider este de a conduce fără stres. Stresul are o influență profundă asupra longevității. Pentru a obține rezistență împotriva stresului, trebuie să luați în considerare diferitele aspecte ale vieții dvs., inclusiv animale de companie, călătorii, timp, apartenență și natură, care afectează longevitatea. Stresul influențează modul în care vdeți lumea.

Citește și: Încearcă aceste strategii de cinci minute pentru a elimina stresul

Ca lider, dacă vă doriți o viață fără stres, aveți nevoie de o schimbare organizațională. Mediul de lucru are un impact profund asupra longevității dvs. De la securitatea locului de muncă la asigurările de sănătate, la programele de sănătate, politicile la locul de muncă afectează bunăstarea tuturor. Puteți dezvolta un program de asistență a angajaților sau implementa programe de wellness, precum cursuri de yoga. Marile companii iau în considerare beneficiile și alte aspecte ale activității angajaților atunci când creează politici pentru combaterea stresului.

Citește și: Cum să lucrezi cu un șef stresat și ocupat

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •