7 strategii de recompensare a angajaţilor pentru startup-uri cu grija numerarului

7 strategii de recompensare a angajatilor pentru startup-uri cu grija numerarului

Mulţi antreprenori se confruntă în mod constant cu problema recrutării talentelor, fără a-şi distruge contul bancar. Nu pot întotdeauna să ajungă la acelaşi nivel cu salariile de pe piață, dar au în acelaşi timp nevoie de talente deosebite (a se citi: scumpe) pentru a construi de la zero. Cum recrutezi un dezvoltator excepţional care câştigă peste medie sau un vânzător experimentat cu patru copii la școala privată? O variantă ar fi, să o faci prin creativitate.

Iată câteva dintre strategiile posibile, care pot fi utile pentru afacerea ta, fie că este vorba despre o afacere la început de drum, cu finanțare limitată, sau o organizație mai matură care are un buget restrâns. Multe dintre sfaturile de mai jos nu sunt gratuite, dar ele te vor ajuta să aduci mai multă valoare cu fiecare bănuţ pe care îl cheltuieşti pentru recompensare și să minimizezi cheltuielile în situație de risc, dacă colaborarea cu angajații tăi nu va funcţiona.

Plateşte pentru performanţă. Atunci când angajezi pe cineva care are la angajatorul actual un salariu de bază la care e greu să te aliniezi, îţi poţi amortiza oferta cu o structură bazată pe bonus pe profit, comision la plată sau alte stimulente de performanță. În acest fel, angajaţii sunt plătiți pentru valoarea pe care o aduc, până la sau dincolo de salariul de bază actual. Astfel se reduce diferența dintre lichiditățile care ies și cele care intră în companie, deoarece de multe ori nu plăteşti banii până când veniturile suplimentare nu intră în bancă.

Plata în funcţie de performanță nu trebuie să fie numai pentru echipa ta de vânzări – poți creşte bonusul responsabilului de marketing sau salariul unui inginer dacă produsul pe care-l construiește este implementat la timp pentru clienți. Atunci când negociezi o ofertă, poți discuta despre ce se poate realiza și agrea cu privire la ceea ce ar trebui să câştige potențialul angajat dacă este la fel de bun pe cât crezi că este. O avertizare aici: Asigură-te că stimulentele sunt aliniate cu instrumente de măsurare asupra cărora angajatul are control. În caz contrar, îl pregăteşti pentru o dezamăgire care ar putea duce la demisia sa.

Angajările de persoane excepționale sunt adesea alimentate de salarii bazate pe performanță, mai ales dacă asta înseamnă că ar putea ajunge să câştige mult mai mult în timp. Un alt beneficiu? Plățile bazate pe performanță îi sperie adesea pe angajații mai puțin competenți, care știu că nu reușesc să-și îndeplinească ceea ce promit.

Citește și 10 cursuri online gratuite pentru a-ți dezvolta abilitățile

  •  
  •  
  •  
  •  
  •