Networking-ul în antreprenoriat: 8 abordări pe care le puteți folosi.

Networking-ul in antreprenoriat_5 abordari pe care le puteti folosi.

Probabil aţi fost cu toții la o serie de evenimente de networking din industria voastră, dar cât de bine v-aţi folosit de această oportunitate? Este la latitudinea voastră să comunicați şi să vă faceţi cunoscuţi şi celorlalți profesioniști. Dacă descoperiți că nu sunteți dispuși să vorbiți despre voi și compania voastră cu oamenii care vă pot ajuta să vă creşteţi afacerea – sau pur și simplu nu sunteți siguri ce abordări funcționează cel mai bine atunci când vă întâlniți cu oamenii – atunci veți pierde o bună oportunitate pentru a vă ajuta compania să crească.

Networking-ul este o parte esențială a afacerilor. Niciodată nu știți cu cine vă veți întâlni sau cum vă puteți ajuta unul pe altul în viitor. Aşadar, care sunt cele mai bune căi de a vă conecta la un eveniment – și dincolo? Mai jos, o selecţie cu cele mai bune sfaturi de networking pentru antreprenorii care doresc să se promoveze sau să câștige potențiali parteneri, investitori și clienți.

 1. Fiți autentici!

Fiți autentici în tot ceea ce faceți. Atunci când le propuneţi clienților sau investitorilor un produs sau serviciu, trebuie să existe: o valoare pentru ei și dorința de a oferi ceva ce depășește scopul pur al profitului. Integritatea și autenticitatea strălucesc întotdeauna.

 1. Fiţi îndrăzneți, competenţi și focusaţi!

Fiţi îndrăzneți şi nu vă feriţi din a fi originali. Fiți competenţi și gata să răspundeți oricăror întrebări, mai bine decât oricine altcineva, cu smerenia constantă de a-i asculta pe alții. Fiți focalizați, dar gata să lucrați împreună când vine timpul. Asigurați-vă că aduceți valoare și calitate peste cantitate. Asumaţi-vă!

 1. Fiți prezenți și acţionaţi cu intenție!

Fiți prezenți în tot ceea ce faceți. Dacă vă prezentați la o întâlnire cu doi oameni sau chiar 10 persoane, fiți prezenți și activi în întâlnire. A acționa și a veni cu intenție vor fi cele mai bune modalităţi de a fi nu numai memorabili, dar, de asemenea, veţi demonstra că sunteți o persoană cu care se lucrează minunat.

 1. Faceți ce vă place!

Fiți voi înşivă și faceți ceea ce vă place. Banii vă găsesc în final. Oamenii vor fi atrași de energia și pasiunea voastră iar o săptămână de muncă de 80 de ore va parea distractivă.

 1. Faceţi networking pentru a afla mai multe despre industrie!

Networking-ul nu este ceva ce faceți, deoarece credeți că vă va ajuta să obţineţi un client sau o funcţie mai bună; este mai degrabă una dintre cele mai ușoare căi de a afla mai multe despre concurenți, industrie și oportunități viitoare. Gândiți-vă la acest lucru ca la un mod intim de a cunoaște cât mai mult despre oamenii care probabil vor juca un rol important în viitorul vostru succes sau eșec.

 1. Dezvoltați-vă abilităţile de prezentare, pe foarte scurt!

Asigurați-vă că puteți să articulați ceea ce faceți și de ce, în două propoziții sau mai puțin. Cu cât sunteţi mai concişi, cu atât mai bine.

 1. Construiți o comunitate în jurul mărcii voastre!

Crearea unei burse care să sprijine studenții care împărtășesc valorile și interesele partenerilor și clienților voștri este o modalitate excelentă de a construi o comunitate în jurul mărcii voastre și de a începe o conversație în care au fost aliniate toate interesele voastre.

 1. Fiţi voi înşivă!

Onestitatea este răspunsul. Fiţi voi înşivă. Social media este percepție și prea mulți oameni se prefac că sunt ceva ce nu sunt. Odată ce cineva îşi dă seama de falsitatea unei imagini, l-aţi pierdut pentru totdeauna. Onestitatea vă poate ajuta să construiți încredere, poate dura o viață și vă poate extinde oportunităţile.

Sursa: Forbes.com

Foto: Unsplash

Citește și Cum să afli dacă ai gena de antreprenor?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •