Secretul productivității lui Richard Branson, într-un singur cuvânt

Secretul productivitatii lui Richard Branson, intr-un singur cuvant

Când vine vorba despre a inspira antreprenorii și proprietarii de afaceri, Richard Branson se află în fruntea celor mai multe liste de preferințe. La urma urmei, el este un miliardar care a fondat peste 400 de companii și nu se exagerează atunci când se spune că este printre cei mai activi oameni din lume, în timp ce se bucură de viață. Așadar, secretul productivității sale este un subiect de interes.

Antreprenorii care vor să aibă un impact asupra lumii se uită la Branson ca la un model, dar văd numai imaginea lui de la suprafață. De aceea, ar putea crede că are un secret deosebit căruia i se datorează succesul. Ei bine, dacă sunteți în căutarea unui truc pentru productivitate, o rutină matinală sau o carte care să vă schimbe viața, veți fi dezamăgiți.

Citește și: Cum a reușit o afacere să creeze o nouă specie de consumatori – booksterii

Secretul succesului și al productivității lui Richard Branson este rezumat într-un singur cuvânt: sportul. Atât de simplu! El susține că exercițiul este instrumentul care îl ajută să-și dubleze productivitatea zilnică. Exercițiie se exprimă, deseori, ca o modalitate excelentă de îmbunătățire a aspectului fizic. Dar, mai important decât atât, sportul este un instrument care oferă un randament enorm al investițiilor în productivitatea voastră generală.

Dacă sunteți pe punctul de a investi în puterea exercițiilor, inc.com vă dă trei motive pentru care ar trebui să începeți chiar de astăzi.

Îmbunătățește capacitatea creierului.

Atunci când construiți o afacere și depuneți eforturi pentru o carieră de succes, optimizarea randamentului creierului este un factor esențial pentru a îndeplini acest scop.

Dacă exersați, veți fi mai ageri, din punct de vedere mental, ceea ce duce la o capacitate mai bună de a lua decizii bune pe tot parcursul zilei. Aceasta înseamnă prezentări mai bune, alegeri mai sănătoase ale alimentelor, precum și opțiuni mai bune în toate activitățile zilnice.

Când faceți exerciții, creșteți cantitatea de oxigen care circulă spre creier, în timp ce eliberați alte substanțe chimice, care vă ajută să vă îmbunătățiți memoria și concentrarea.

Citește și: Tehnica scării: model pentru luarea de decizii în echipă

Faceți mai mulți bani.

Există o corelație benefică atât pentru bărbați, cât și pentru femei, atunci când vine vorba despre a prioritiza mersul la sală și a face mai mulți bani.

Potrivit profesorului asociat Vasilios Kostas, din statul Cleveland, dintre cei care merg la sală de cel puțin trei ori pe săptămână, bărbații făceau cu 7% mai mult, în timp ce femeile făceau cu 12% mai mult decât cei care nu se ocupau cu sportul.

Explicația acestei creșteri o reprezintă încrederea în sine. Adesea, suntem propriul nostru dușman prin cuvintele pe care le spunem și gândurile despre noi înșine. Exercițiile fizice vă ajută să vă schimbați percepția pe care o aveți despre voi înșivă, iar aceasta se reflectă și în energia pe care o emiteți în viața de zi cu zi.

Citește și: 5 obiceiuri care îi ajută pe cei bogați să-și mărească averile

Reduce stresul.

Să așteptați la coada pentru cafea, trenurile care întârzie, traficul la ora de vârf, termenele-limită, tranzacțiile, prietenii, familia și multe alte lucruri pot fi o formă de stres. Nici unul dintre aceste lucruri nu vor dispărea din viața voastră. Cu toate acestea, vă puteți pregăti pentru a le gestiona mai bine prin exerciții fizice.

Sportul oferă o cale de eliberare a oricărei tensiuni adunate pe parcursul zilei. Asociația Americană de Anxietate și Depresie a raportat că șapte din zece adulți, din SUA, se confruntă cu stresul zilnic sau anxietatea. Mai mult decât atât, studii naționale arată că 99,7% dintre angajaţii români sunt stresaţi.

Când faceți exerciții fizice, eliberați endorfine și vă antrenați corpul pentru a răspunde și pentru a fi rezistent la factorii de stres. Nu vă complicați prea mult atunci când este vorba despre exerciții – chiar și o plimbare de 20 de minute poate oferi porția necesară de fericire.

Citește și: Cum să îți transformi stresul într-un beneficiu

(Foto: Wikimedia Commons)