Ferruccio Fiordispini: “Emergenetics este o metaforă care funcționează precum creierul”

Ferruccio Fiordispini, Master Trainer Emergenetics si Country Representative pentru Italia, a facut o scurta vizita în Romania.

La invitația companiei Interact, săptămâna trecută, Ferruccio Fiordispini, Master Trainer Emergenetics și Country Representative pentru Italia, a făcut o scurtă vizită în România. Ferruccio are peste 25 de ani experiență în business. A lucrat în management internațional, general management, marketing și HR. Este certificat ca asociat Emergenetics din 2010, iar acum deține titlul de Master Associate al acestei licențe.

Am profitat de prezența sa la București pentru a-i pune câteva întrebări.
Care ar fi propria dvs. definiție a conceptului Emergenetics?

Așa cum spuneam într-o recenzie a cărții având-o ca autoare pe Ph.D Geil Browning, Emergenetics este o metaforă care funcționează precum creierul. Termenul reprezintă contracția a doi termeni: genetică și emergență. Ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi avem preferințe de gândire și de comportament dobândite prin moștenire genetică și îmbogățite cu propriile experiențe de viață, în special în perioada de creștere (22- 25 ani).

Care este utilitatea acestui instrument, la nivel general?

Modelul Emergenetics, folosit atât pentru dezvoltarea individuală, cât și pentru dezvoltarea echipelor, îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine pe sine, dar și în relație cu ceilalți. El creează premisele respectului reciproc, contribuind la dialog și cooperare, ingrediente esențiale ale succesului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •