Cum să construiţi o echipă care încalcă regulile și, de ce ar trebui să faceţi asta.

Cum sa construiti o echipa care incalca regulile si, de ce ar trebui sa faceti asta.

Fiecare organizație are regulile și politicile sale. Ele sunt puse în aplicare din diferite motive, dar uneori aceste reguli pot fi incomode și chiar contraproductive. S-ar putea să vă împiedice de la îndeplinirea misiunii companiei voastre și de a vă servi clienții în cel mai bun mod posibil.

Doar pentru că ceva a fost făcut dintotdeauna într-un anumit mod, nu înseamnă că nu se poate face mai bine. Este important să vă provocați pe voi înșivă și pe cei din echipa voastră, să puneți întrebări și să căutați mereu modalități de îmbunătățire – nu doar să respectați regulile.

Pot exista reguli sau procese în compania voastră care îi împiedică pe angajaţi să-și atingă potențialul. Atunci când simţiţi că sunteţi blocaţi în ce priveşte randamentul echipei, încercaţi în schimb să încurajaţi echipa să încalce regulile – nu e vorba să o transformaţi într-una de oameni insuportabili și nesăbuiți, ci într-o echipă de gânditori creativi și independenți care să prioritizeze succesul companiei voastre pe termen lung, trecând peste orice restricții care ar putea exista în prezent.

Iată trei moduri în care puteţi construi acea echipă:

  1. Fiți pregătiţi să explicați „de ce”.

Prea multe reguli „tradiționale” ale locului de muncă, uneori nu au sens. Care este câştigul din a cere tuturor angajaților să poarte în permanenţă costum? Pentru fiecare regulă din compania voastră, asigurați-vă că există un răspuns legitim, ușor de explicat, de ce da – și în niciun caz: „Pentru că am spus așa”.

Atunci când angajații înțeleg de ce există o regulă, ei știu când să urmeze acea regulă și când este potrivit să o încalce. Regulile ar trebui să fie încălcate numai atunci când rezultatele ar aduce mai multe beneficii companiei și clienților voştri, decât dacă regulile ar fi fost respectate.

  1. Umanizați-vă și fiţi autentici.

Dacă doriți să construiți o echipă care încalcă reguli, ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să încercați să motivați pe oricine prin frică. Dacă oamenii se tem de voi, se vor temea să vă contrazică judecata, indiferent de beneficiile pe care consideră că le-ar aduce companiei.

În schimb, trebuie să vă umanizaţi și să vă împărtășiţi gândurile cu echipa voastră. Puteți face acest lucru investind în brandul vostru și creând conținut care reflectă cine sunteți cu adevărat și viziunea pe care o aveți pentru companie.

Acest lucru nu ar trebui să vă înfăţişeze ca un vizionar perfect. Utilizați cunoştinţele şi abilităţile de conducere ca o ocazie de a spune poveşti personale, împărtășind din expertiza și opiniile voastre, și educându-i pe ceilalți cu privire la ceea ce se întâmplă în industria voastră.

Atunci când împărtășiți aceste cunoștințe, oferiți angajaților voştri mai multe informații pentru a-i ajuta să vadă viziunea voastră în ce priveşte compania și unde se potrivește în viitorul industriei. Și, fiind real și autentic în conținutul pe care îl împărtăşiţi, vă întăriți relațiile cu angajații, ceea ce îi poate ajuta să se simtă mai confortabil în luarea unor riscuri calculate.

  1. Acceptați că se vor face greșeli.

Dacă vreţi să le arătaţi angajaților că sunteţi uman, este la fel de important să înțelegeţi că sunt și ei umani și să nu vă așteptaţi la perfecțiune din partea lor. Nimic nu înăbușă măreția mai mult decât frica de eșec, așa că, mai degrabă decât să vă concentraţi pe eşecul în sine, susțineţi și încurajaţi creativitatea în organizația voastră. Uneori oamenii vor încerca ceva nou și nu va funcționa, dar un lider bun va accepta acest lucru și îi va ajuta pe oameni să găsească oportunitatea de a învăța ceva din greșeli, pentru a fi mai buni în viitor.

Dacă angajații văd o atitudine de acceptare și de încurajare din partea liderilor, ei vor fi mai înclinați să încerce lucrurile pe care altfel nu le-ar încerca. Ei îşi vor asuma riscuri, vor încălca reguli și vor fi mai buni, la fel și compania voastră.

Echipele de succes sunt confortabile împingând limitele și încălcând regulile pentru a-și atinge obiectivele. Liderii ar trebui să creeze un mediu în care angajații lor se simt în siguranță și chiar încurajați să spargă blocajele. Acest lucru este cel mai bine realizat prin explicarea raționamentului din spatele politicilor existente, prin umanizare, acceptarea eșecului și încurajarea creativității.

Sursa: Forbes.com

Foto: Pixabay

Citește și Ce să faci atunci când te confrunţi cu un lider neimplicat?

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •