5 sfaturi practice pentru lideri, în relația cu riscul

Ca lider si manager, unde te situezi pe scara apetentei pentru risc.
  1. Adaptabilitatea este noua precauție

Nimeni nu privește cu ochi răi precauția, doar că știm deja că ea ne poate încetini reacțiile și că într-o lume VUCA ne este imposibil să anticipăm tot ceea ce este important și de impact pentru afacerea noastră.

Investiția înțeleaptă este în creativitate, adaptabilitate, gândire laterală. Acestea sunt aptitudini antrenabile, chiar dacă necesită și condiții de mediu ca să se dezvolte. Nu poți cere creativitate de la o echipă sau organizație care funcționează pe reguli foarte rigide și mecanisme strict ierarhice. Așadar, creați zone din ce în ce mai largi de autonomie oamenilor și echipelor voastre!

Recomandare: antrenați-vă în aria de delegare și implicare; când oamenii au cu adevărat decizia pe proiecte, găsesc cele mai bune modalități de a face față necunoscutelor.

  1. Teama de greșeală rămâne dușmanul

Atitudinea față de risc ne prilejuiește și o incursiune în autoreflecție: care este comportamentul nostru față de greșeală, care sunt concepțiile ascunse, dar răspândite în organizație legate de greșeală, cum reacționăm când se greșește? Cât de mult căutăm cauzele și vinovații? Cât de repede învățăm din greșeli? Ce polițe plătim când cineva greșește? (de exemplu, evităm să îi mai delegăm sarcini care nu sunt rutină).

Aici este de lucrat la valori și comportamente, la cultura organizației. Nu e ușor, dar se pot face pași semnificativi, în fiecare lună.

Recomandare: toleranța față de greșeală, redefinirea greșelii ca oportunitate de învățare, iuțeala cu care trecem prin iterații succesive către succes – toate acestea sunt excelente subiecte de coaching pentru lideri. Iar dacă atitudinea liderului se schimbă, în scurt timp, și echipa va împrumuta noile comportamente.

  1. Echipele echilibrate sunt cele preferate

Dacă aveți în echipă oameni de toate felurile – unii foarte precauți și alții prea siguri pe ei în fața riscului, dar și colegi aflați între cele două extreme – mare parte din munca de a crește apetența pentru risc este deja făcută.

Nu mai trebuie decât să deveniți buni facilitatori, să coordonați des consultări de echipă și să înglobați punctele de vedere de pe tot spectrul.

Pe același subiect: Provocările și riscurile globale în 2019