4 moduri prin care devii un model pentru echipa ta

4 moduri prin care devii un model pentru echipa ta

Pentru a reuși în lumea competitivă a antreprenoriatului, trebuie să încerci constant să fii cel mai bun. Nu poți reuși acest lucru, atâta timp cât nu ai o echipă excelentă lângă tine. O echipă cu rezultate excepționale este, însă, rezultatul modului în care tu o conduci. Nu poți aștepta performanță de la echipa ta, atâta timp cât tu însuți nu ești un model pentru ea. Pentru aceasta, trebuie să te străduiești să fii cel mai bun în fiecare zi. Iată câteva metode care te-ar putea ajuta.

Fii recunoscător

În momentul în care te trezești, înainte de a face orice altceva, gândește-te la cinci motive pentru care ești recunoscător. În acest mod, îți începi ziua în mod pozitiv, iar gândurile acestea pot avea un efect benefic și asupra productivității la locul de muncă. Psihologii spun că, cu cât experimentăm mai multe emoții pozitive, cu atât vom avea mai mult succes. Angajații pozitivi iau decizii mai bune, sunt mai creativi, mai productivi și mai flexibili. Echipa ta va fi inspirată de atitudinea pozitivă.

Deleagă

Nu numai că acest lucru te va ajuta să nu fii copleșit de responsabilități, dar le va oferi angajaților tăi oportunități de creștere. Înainte de a delega sarcini, asigură-te că angajații tăi sunt suficient de pregătiți pentru a se ocupa de ele, dar și că au timpul necesar. Nu este cazul să îi încarci cu responsabilități, deoarece devin neproductivi. Este important însă să nu încerci să faci mereu totul singur. Echipa ta este acolo pentru tine. În plus, cu cât vei avea mai puține lucruri pentru care să te stresezi, cu atât vei fi mai concentrat pe ceea ce contează cu adevărat.

Rezolvați problemele împreună

Nu încerca să fii un erou, când te confrunți cu situații dificile. În loc să încerci să găsești singur soluții, implică echipa în rezolvarea problemelor. În acest mod, le arăți angajaților că ai încredere în ei și că părerea lor contează. Nu numai că vei crește motivația echipei, dar vei primi, la rândul tău, soluții la care nu te-ai fi gândit. Munca în echipă aduce întotdeauna rezultate mai bune.

Fii îngăduitor

Atunci când nu mai ești motivat și productiv, încearcă să nu fii foarte dur cu tine însuți. Cu toții trecem prin astfel de momente, mai devreme sau mai târziu. Important este să găsești soluția care te aduce din nou pe drumul cel bun. Poate fi o ieșire în aer liber, o masă cu cineva drag sau o zi liberă. Găsește cea mai potrivită soluție pentru tine și pune-o în aplicare. Încearcă să le oferi aceleași sfaturi angajaților tăi, atunci când îi vezi nemotivați. Puteți găsi împreună problema și soluția aferentă.

Citește și Cum te ajută autocompasiunea să devii un lider mai bun?

Foto: Unsplash

Sursa: www.allbusiness.com

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •