A angaja sau a recruta? Care este diferența și de ce contează

A angaja sau a recruta? Care este diferenta si de ce conteaza

Angajarea și recrutarea pot suna la fel, dar sunt abordări diferite de a găsi o persoană potrivită pentru un post.

Dacă sunteți un profesionist în managementul resurselor umane, știți deja cât de important este să obțineți candidatul potrivit într-un mod corect. Deși poate părea lipsită de importanță la prima vedere, clarificarea diferenței dintre procesele de angajare și recrutare vă poate ajuta, de fapt, să faceți cea mai bună alegere pentru organizația dvs., scrie business.com

A angaja sau a recruta? Care este diferența și de ce contează

Când vine vorba de alegerea dintre un proces de angajare și recrutare, contextul este totul. Opțiunea potrivită pentru dvs. va varia, având în vedere calendarul dvs., nivelul și expertiza necesară pentru noul dvs. potențial angajat și cât de dificil este să găsiți pe cineva cu calificările potrivite.

Citește și: Ar putea prezice Inteligența Artificială conflictele personale, înainte de o angajare?

Pierderea unui angajat reprezintă o cheltuială uriașă care poate costa o organizație de până la 30-50% din salariul anual al persoanei care pleacă și acesta este motivul pentru care este atât de esențial să urmați procesul în mod corect. În cazul în care alegeți să utilizați aceleași metode de găsire a angajaților, puteți să vă aflați într-un tunel fără ieșire, cu capital irosit, selecții slabe sau cantități excesive de timp pierdut. Alegeți corect și veți fi mulțumit de rezultate.

În primul rând, să analizăm diferențele de bază dintre angajare și recrutare.

Angajarea este un proces de îndeplinire a nevoilor, care funcționează în mod obișnuit astfel:

  • Organizația dvs. are nevoie de un nou angajat.
  • Un anunț este postat.
  • Candidații  aplică.
  • Un candidat este selectat.

Recrutarea este, însă, o strategie pe termen lung care presupune construirea și susținerea unui grup de candidați excepționali, astfel încât să puteți avea opțiuni cu mult înainte de apariția unei deschideri.

Deși un proces nu este definitiv mai bun decât celălalt, există circumstanțe în care angajarea este preferabilă recrutării și invers. Să ne scufundăm mai adânc în unele dintre diferențele mai detaliate dintre angajare și recrutare.

Citește și: Un alt mod de abordare a interviului de angajare

Grupuri unice de candidați

Înainte de a acoperi diferențele filozofice dintre angajare și recrutare, este important să știm în ce constă grupurile lor de candidați.

Plaja de angajare

Procesul de angajare începe cu publicitatea (internă, externă sau ambele) cu referire la un post vacant din compania dumneavoastră. Candidații interesați aplică, iar echipa de resurse umane va continua să selecteze cele mai bune opțiuni din grupul de solicitanți.

Pentru poziții de nivel inferior și temporare, optarea pentru procesul de angajare poate funcționa bine. Întrucât, în mod normal, aceste poziții nu necesită abilități specializate, mai mulți solicitanți pot beneficia de aceste posturi, iar procesul de interviu este în general mai puțin complicat.

În plus, dacă o angajare de nivel inferior sau temporară nu funcționează, asta nu va dăuna afacerii. Deși nu este o situație ideală, compania dvs. ar trebui să supraviețuiască. Cu alte cuvinte, deoarece există mai puțină miză în joc pentru angajări la nivel inferior, procesul de angajare se potrivește situației chiar bine.

Citeșe și: Testele de personalitate duc la decizii de angajare mai bune?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •