Cinci pași pentru a rupe ciclul de micromanagement

Cinci pasi pentru a rupe ciclul de micromanagement

Atunci când identificăm disfuncţii ori probleme în echipă, vorbim adesea despre simptome care ţin, mai degrabă, de manager decât de subordonat: nu deleagă suficient, ţine totul în mâna sa, nu are răbdare să explice, controlează excesiv, oamenii nu înţeleg ce trebuie făcut, care sunt priorităţile. Pe scurt, face micromanagement, după cum explică Mădălina Bălan, Managing Partner, HART Consulting, într-un articol despre personalitate şi leadership – micromanagement

S-ar putea părea că această provocare este imposibil de depășit, deoarece va trebui să schimbați modul în care vă gândiți la delegare și la procesele și responsabilitățile voastre de afaceri. Totuși, ruperea ciclului de micromanagement este singura modalitate de a crește afacerea. Iată câteva dintre modalitățile eficiente de a opri micromanagementul și de a deveni un lider mai bun, după cum explică 

Pasul 1: Identificați-vă propriile incertitudini

Multe cazuri de micromanagement sunt direct legate de nesiguranța venită din partea managerului. S-ar putea să fiți nesiguri în ceea ce privește abilitatea voastră de a gestiona sau abilitatea membrilor echipei de a-și face treaba. S-ar putea să vă faceți griji că, renunțând la control, lucrurile vor ajunge un dezastru, deoarece nimeni nu poate face lucrurile la fel de bine ca voi. Micromanagementul poate fi cauzat și de procesele de afaceri ineficiente și incomplete.

Pentru a identifica de unde vine problema, aruncați o privire asupra voastră și asupra afacerii. Poate fi dificil, de aceea ar putea fi util să cereți opinia unui terț imparțial, cum ar fi un mentor sau coach, să se uite la ceea ce se întâmplă în procesul vostru de afaceri și de delegare. Dar, adesea, soluția cea mai simplă este să vă construiți propriul nivel de încredere, astfel încât să puteți deveni un lider mai bun.

De asemenea, va trebui să vă uitați la competențele și experiența membrilor echipei, la activitățile care trebuie finalizate și comunicarea dintre voi. Puneți-vă întrebări cum ar fi: unde este cel mai mare decalaj? ce vă îngrijorează cel mai mult și vă face să simțiți că trebuie să urmăriți îndeaproape fiecare pas al activităților?